HomeΚΡΗΤΗΥπόμνημα στην ΚΕΔΕ από τους επιχειρηματίες επισιτισμού στο Ηράκλειο

Υπόμνημα στην ΚΕΔΕ από τους επιχειρηματίες επισιτισμού στο Ηράκλειο

Ζητούν την κατάταργηση τέλους 5% επί των ακαθάριστων εσόδων τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την κατάργηση της διάταξης του Ν.339/1976 με την οποία επεβλήθη τέλος, ανερχόμενο σε ποσοστό 5%, επί των ακαθάριστων εσόδων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τομέα κοινωνικής εστίασης, οργάνωσης και διεξαγωγής κοινωνικών εκδηλώσεων-γάμων, βαπτίσεων κλπ ζητά με υπόμνημα του ο Σύλλογος Επισιτισμού και διασκέδασης Νομού Ηρακλείου.

Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Αντωνακάκη  .η επιβολή του τέλους σε ποσοστό 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων αυτών των επιχειρήσεών εστίασης δημιουργεί ανισότητα στον ανταγωνισμό με τα λοιπά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία έχουν ενταχθεί, ανά κατηγορίες, δυνάμει των προαναφερόμενων νόμων, σε επιβολή τέλους ύψους 2% και 0,5% .

Η κ. Αντωνακάκη τονίζει πως η αύξηση της φορολογίας του εισοδήματος, η οποία πλέον ανέρχεται σε ποσοστό 29% επί των κερδών των επιχειρηματιών, σε συνδυασμό με την προκαταβολή του φόρου για την επόμενη χρονιά, που ανέρχεται σε ποσοστό 100 %, το τέλος επιτηδεύματος που τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε, τις αυξήσεις στις εισφορές του Ι.Κ.Α. στην Α.Ε.Π.Ι., στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού και τέλος η αύξηση των εισφορών στον ασφαλιστικό φορέα, καθιστούν στις προαναφερόμενες επιχειρήσεις αδύνατη την καταβολή επιπλέον ποσοστού 5% ως τέλους επί του ακαθάριστου εισοδήματός τους.

Αν μάλιστα συνυπολογιστεί και ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α) που έχει καταλογισθεί τα τελευταία χρόνια, ο οποίος ανέρχεται καθ’ έτος σε αρκετά υψηλά ποσά, δεδομένου ότι τα μέλη του Σωματείου διατηρούν κτηριακές εγκαταστάσεις επιφάνειας εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων, καθώς κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την λειτουργία τους, καθιστούν την διατήρηση της καταβολής του ποσοστού 5% ως τέλους από τα ακαθάριστα έσοδα απαγορευτική για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων – μελών του Σωματείου.

Το υπόμνημα απευθύνεται στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και με το περιεχόμενό του η ΚΕΔΕ αναμένεται να ασχοληθεί στη σημερινή της συνεδρίαση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση