HomeHL-HealthΙλαρά: 35 νέα κρούσματα σε έξι ημέρες

Ιλαρά: 35 νέα κρούσματα σε έξι ημέρες

Τί φοβούνται οι ειδικοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H επιδημική έξαρση της ιλαράς στη χώρα μας συνεχίζεται.

Όπως αναφέρουν τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, άλλα 35 κρούσματα ιλαράς προστέθηκαν στον κατάλογο με τα σοβαρά, δηλωθέντα περιστατικά της νόσου, κατά το διάστημα από 6 έως 12 Οκτωβρίου.

Aπό τον περασμένο Μάιο έχουν καταγραφεί 250 κρούσματα ιλαράς -με την πλειονότητα αυτών να έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο δίμηνο.

Oι ειδικοί λένε πως ο αριθμός των κρουσμάτων γενικά ενδέχεται να είναι υπερδιπλάσιος, καθώς δηλώνονται μόνο όσα διαγιγνώσκονται σε νοσοκομεία ή εμφανίζουν επιπλοκές.

Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επιδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει: Αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές. Στη χώρα μας δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από ιλαρά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση