HomeHL-9Παραπληγικός δανειολήπτης κούρεψε το χρέος του κατά 65%

Παραπληγικός δανειολήπτης κούρεψε το χρέος του κατά 65%

Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευεργετική ήταν για έναν 53χρονο δανειολήπτη από τα Χανιά, πρώην επαγγελματία οδηγού, η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων με την οποία κατάφερε να «κουρέψει» το χρέος του κατά 65%.

Ο 53χρονος δανειολήπτης αντιμετωπίζει παράλληλα σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς είναι ανάπηρος παραπληγικός, με το ποσοστό της αναπηρίας του να φτάνει το 80%.

Πιο συγκεκριμένα συμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο εν λόγω δανειολήπτης είχε χρέη ύψους 40.680 ευρώ μετά από τρία καταναλωτικά δάνεια που είχε συνάψει σε τρεις διαφορετικές τράπεζες. Παράλληλα το μονάδικο εισόδημα της οικογένειας είναι τα 1.200 ευρώ της αναπηρικής σύνταξης του συζύγου ενώ η σύζυγος, η οποία επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας δεν εργάζεται και δεν διαθέτει περιουσιακά στοιχεία.

Για την απόφασή του το Ειρηνοδικείο Χανίων έλαβε υπόψη του την περιουσιακή και εισοδηματική κατάσταση της οικογένειας, τις οικονομικές της δυνατότητες αλλά και τις βιοτικές της ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του δανειολήπτη για υπαγωγή στον νόμο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και έσωσε την περιουσία της οικογένειάς του ορίζοντας την καταβολή μηνιαίας δόσης ύψους 119,20 ευρώ για 10 χρόνια. Παράλληλα, «κούρεψε» το χρέος του κατά 65%.

Διαφήμιση
Διαφήμιση