HomeHL-9Αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή το πλοίο με τα λαθραία τσιγάρα στην Παλαιόχωρα

Αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή το πλοίο με τα λαθραία τσιγάρα στην Παλαιόχωρα

Επανέρχεται στο θέμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο θέμα με το τσιγαράδικο που πιάστηκε στα Χανιά στις αρχές του καλοκαιριού με 10 εκατομμύρια πακέτα με λαθραία τσιγάρα επανέρχεται με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος θέτει δύο βασικά ερωτήματα: αφενός αν το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Παλαιόχωρας με τις αρχές να «σφυρίζουν αδιάφορα προσπαθώντας να εγκαταλείψουν το θέμα στη ρουτίνα και τη λήθη και αφετέρου γιατί ο υπουργός Ναυτιλίας δεν έχει ζητήσει εξηγήσεις από την εταιρεία στην οποία ανήκουν τα τσιγάρα για κρίσιμα θέματα που αφορούν τη συγκεκριμένη περίπτωση λαθρεμπορίας.

Η ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ως εξής:

«Σας έχω ήδη υποβάλει δύο γραπτές ερωτήσεις για το λαθρεμπόριο τσιγάρων και ειδικά για το πλοίο που βρίσκεται ακόμη στην Παλαιοχώρα Χανίων. Οι απαντήσεις σαςαλλά και οι επί του θέματος δημόσιες παρεμβάσεις σας δεν ήταν στην ίδια κατεύθυνση και λογική με τις αντίστοιχες άλλων υπουργείων (Δικαιοσύνης, Οικονομικών), καθώς και με τις διαπιστώσεις των τελωνειακών αρχών. Μετά από αδράνεια δέκα και πλέον μηνών κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα αναρωτιούνται τί ακριβώς έχει συμβεί στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου από τη μία πλευρά εντοπίζεται σκαστή λαθρεμπορία τσιγάρων, τα έσοδα που χάνει το Δημόσιο από τη λαθρεμπορία τσιγάρων είναι τα περισσότερα από κάθε άλλο είδος λαθρεμπορίας, ακόμη και του πετρελαίου, και από την άλλη πλευρά η ελληνική κυβέρνηση εκδηλώνει αμηχανία και απροθυμία λήψης των κατάλληλων μέτρων.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

Α. Το καράβι με τα λαθραία συγκεκριμένης ελληνικής εταιρείας βρίσκεται πράγματι ακόμη στην Παλαιοχώρα Χανίων και οι ελληνικές κυβερνητικές αρχές σφυρίζουν αδιάφορα, προσπαθώντας να εγκαταλείψουν το θέμα στη ρουτίνα και τη λήθη;

Β. Έχετε κάποια πολιτική δέσμευση ή πολιτικό φόβο και δεν έχετε καλέσει την εταιρεία να δώσει εξηγήσεις για κρίσιμα θέματα που αφορούν τη συγκεκριμένη περίπτωση λαθρεμπορίας, αγνοώντας πως η αδράνειά σας μπορεί να παρακολουθείται και από διωκτικές αρχές εκτός συνόρων στο βαθμό που η υπόθεση είναι διεθνώς γνωστή;

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2017

Ο ερωτών

Ανδρέας Λοβέρδος»

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση