HomeΕΛΛΑΔΑΚτηματολόγιο: Θα καθυστερήσει η ανάρτηση του 17% των δασικών χαρτών

Κτηματολόγιο: Θα καθυστερήσει η ανάρτηση του 17% των δασικών χαρτών

Ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πλήθος των εγγράφων από την προηγούμενη ανάρτηση των δασικών χαρτών για το 35% της χώρας, «φράκαρε» το ηλεκτρονικό σύστημα του Κτηματολογίου και μεταθέτει την έναρξη της νέας γενιάς ανάρτησης των δασικών χαρτών για τα τέλη του μήνα.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα η ανάρτηση για το 17% των Δασικών Χαρτών της χώρας, ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη.

Η ανάρτηση των νέων Δασικών Χαρτών, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλου, θα περιλαμβάνει και τα όρια κήρυξης αναδασωτέων περιοχών στις περιοχές που κάηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Στις νέες αναρτήσεις περιλαμβάνονται περιοχές των Χανίων (Χανιά, Σούδα, Νέα Κυδωνία κλπ), της Λέσβου, της Ξάνθης, της Πέλλας, της Ηγουμενίτσας, της Φλώρινας, της Αρκαδίας κ.ά. Εντός της εβδομάδας αναμένεται ότι θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση και θα καθοριστεί και το χρονοδιάγραμμα.

Οι νέες αναρτήσεις αφορούν 205 δήμους, οι οποίοι έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2017, πρέπει να έχουν αποτυπώσει τις οικιστικές πυκνώσεις και να έχουν υποβάλλει τα σχετικά στοιχεία στην εταιρεία «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση». Να σημειωθεί ότι «τρέχει» ήδη η προκήρυξη για το 47% των Δασικών Χαρτών.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 59.462 αντιρρήσεις από πολίτες, από τις οποίες 9.800 χωρίς παράβολα. Επίσης, 14.217 έχουν κατατεθεί χωρίς την καταβολή του τέλους αντίρρησης και 9.045 αφορούν αιτήσεις πρόδηλου σφάλματος.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση