HomeHL-EconomyΡέγκλινγκ: Σημαντικότερη η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την έξοδο στις αγορές

Ρέγκλινγκ: Σημαντικότερη η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την έξοδο στις αγορές

Μήνυμα σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Πίτερσον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να αφήσει σε δεύτερο πλάνο τη στρατηγική της εξόδου στις αγορές έστειλε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ απαντώντας σε ερώτηση μετά την ομιλία του στο Ινστιτούτο Πίτερσον με θέμα «Είναι η Ευρώπη προετοιμασμένη για την επόμενη κρίση».

Πάντως σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ανάπτυξης καθώς καταγράφηκε μια «υγιής» ανάπτυξη της τάξης του 0,5% τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Στο ίδιο πλαίσιο επισήμανε ότι λόγω των χαμηλότοκων δανείων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας προς την Ελλάδα, η Αθήνα εξοικονομεί 10 δισ. ευρώ κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό της, ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 5,6% του ΑΕΠ της χώρας.

Ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε τέλος, μετά από ερώτηση, στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και των διώξεων κατά του πρώην επικεφαλής της Ανδρέα Γεωργίου απαντώντας ότι στην Ελλάδα έχει ασκηθεί «μεγάλη πίεση» και παρατηρώντας ότι η Ελλάδα για μια περίοδο 6-7 ετών δεν έλεγε την αλήθεια όσον αφορά τα δημοσιονομικά της μεγέθη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση