HomeHL-GreeceΦοροελαφρύνσεις υποσχέθηκε από το Βόλο ο Αλέξης Τσίπρας

Φοροελαφρύνσεις υποσχέθηκε από το Βόλο ο Αλέξης Τσίπρας

Συνάντηση με επιχειρηματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα φορολογικά κίνητρα και φοροελαφρύνσεις για τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων «υποσχέθηκε» από το Βόλο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που κατά τη διάρκεια συνάντησής του με επιχειρηματίες ισχυρίστηκε ότι η χώρα πρέπει να «επενδύσει στην καινοτομία και την υγιή επιχειρηματικότητα».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με εκπροσώπους καινοτόμων, νεοφυών επιχειρήσεων στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιία στο παλιό εργοστάσιο των αδελφών Τσαλαπάτα και ενημερώθηκε για τις δράσεις αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στο ελληνικό οικονομικό περιβάλλον.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ενώ -για άλλη μια φορά- έκανε λόγο για λάθη του παρελθόντος. Οπως ανέφερε, πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην καινοτομία για να αντιμετωπιστεί το brain drain και να γίνει προσπάθεια για να επιστρέψουν από στον τόπο τους οι Ελληνες επιστήμονες.

Μάλιστα, τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει τους κλαδικούς φορείς συνοδοιπόρους και συνεταίρους και όχι να επιβάλλει πολιτικές αλλά να συνθέτει.

Εκανε δε, αναφορά και στις «πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση σε θέματα έρευνας και καινοτομίας» ενώ παράλληλα είπε ότι ο προϋπολογισμός για την έρευνα αυξήθηκε κατά 200 εκατ. ευρώ.

Περίπου 280 εκ. Ευρώ έχουν διατεθεί από πόρους του ΕΣΠΑ ενώ μεγάλη επιτυχία σημειώνει το πρόγραμμα “Καινοτομώ-Επιχειρώ, Δημιουργώ” στο οποίο μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί 1600 προτάσεις.

Επιπλέον, όπως είπε, έχουν ληφθεί 320 εκ. Ευρώ από το ταμείο συνεπενδύσεων, το μεγαλύτερο ποσό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επισήμανε ότι πρόκειται για δύο πολύ σημαντικές προσπάθειες, που όμως δεν επαρκούν.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι οι τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση που δέχτηκαν τώρα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας και πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψουν στις τράπεζες οι καταθέσεις.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στα «θαλασσοδάνεια» του παρελθόντος και τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο των χρεοκοπημένων επιχειρήσεων στο εσωτερικό της χώρας.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση