HomeHL-WorldΑφγανιστάν: Κλιμάκωση των αμερικανικών βομβαρδισμών το Σεπτέμβριο

Αφγανιστάν: Κλιμάκωση των αμερικανικών βομβαρδισμών το Σεπτέμβριο

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010 έφτασαν τον Σεπτέμβριο οι βομβαρδισμοί που διεξάγουν αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη στο Αφγανιστάν, μετά την ανακοίνωση τον Αύγουστο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της νέας αμερικανικής στρατηγικής για τη χώρα, η οποία έχει στόχο να επεκτείνει το εύρος των στρατιωτικών στόχων.

Τον Σεπτέμβριο η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έριξε 751 βόμβες στο Αφγανιστάν, αύξηση σχεδόν 50% σε σχέση με τον Αύγουστο που είχε ρίξει 503 βόμβες, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού στρατού.

«Η αύξηση μπορεί να αποδοθεί στη στρατηγική του προέδρου να στοχεύει με περισσότερο προληπτικό τρόπο τις εξτρεμιστικές οργανώσεις που απειλούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια του αφγανικού λαού», αναφέρει η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία στη μηνιαία έκθεσή της.

Ακόμη έξι μαχητικά βομβαρδιστικά F-16 έχουν αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση του Μπαγκράμ, που βρίσκεται βόρεια της Καμπούλ, ενώ επιπλέον βομβαρδιστικά B-52 εξαπολύουν επιθέσεις στο Αφγανιστάν από τις βάσεις τους στον Κόλπο, προσθέτει.

Τα στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας δεν περιλαμβάνουν τα πλήγματα του αμερικανικού στρατού, που διατηρεί επιθετικά ελικόπτερα και άλλα αεροσκάφη στο Αφγανιστάν.

Ο Τραμπ παρουσιάζοντας τη στρατηγική του για τη νότια Ασία είχε δεσμευθεί ότι θα επεκτείνει το δικαίωμα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να πλήττουν στόχους ανταρτών στο Αφγανιστάν.

«Αυτοί οι δολοφόνοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν έχουν πουθενά να κρυφτούν, ότι κανένα μέρος δεν είναι έξω από το πεδίο της αμερικανικής ισχύος και των αμερικανικών όπλων», είχε τονίσει ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του τον Αύγουστο, με την οποία παρουσίασε τη στρατηγική του.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση