HomeHL-EconomyHandelsblatt: Σε εξεταστικό άγχος οι ελληνικές τράπεζες

Handelsblatt: Σε εξεταστικό άγχος οι ελληνικές τράπεζες

Τον Μάιο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην «ανησυχία» που προκαλούν τα προγραμματισμένα «τεστ αντοχής» των ελληνικών τραπεζών επικεντρώνεται  η εφημερίδα Handelsblatt σε δημοσίευμά της.

Οπως σημειώνει, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε εξεταστικό άγχος.  Βουτιά 22,4% έκανε τον Σεπτέμβριο ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όταν το ΔΝΤ ζήτησε να ελεγχθεί εκτάκτως η ποιότητα του ενεργητικού τους (AQR).

Το αίτημα του Ταμείου δεν βρίσκεται πια στο τραπέζι, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. Αντ΄ αυτού τον Φεβρουάριο η ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει, νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί, ένα τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών.

Στο μεταξύ οι ελληνικές τράπεζες απορρίπτουν κάθε έκφραση αμφιβολίας για την οικονομική σταθερότητά τους. Ακόμα και ο διοικητής της Τραπέζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, αποκλείει μια περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών.

«Μέλος διοικητικού συμβουλίου ελληνικής τράπεζας χαρακτηρίζει «δηλητήριο» κάθε συζήτηση για ενδεχόμενες κεφαλαιακές ανάγκες. Εκτιμά ότι το πρωτεύον τόσο για τις τράπεζες όσο και την ελληνική οικονομία είναι να «αποκατασταθεί η χαμένη εμπιστοσύνη».

Σε αυτό μπορεί να συμβάλλει και η κυβέρνηση ολοκληρώνοντας εμπρόθεσμα το πρόγραμμα προσαρμογής μέχρι τον Αύγουστο του 2018» γράφει η Handelsblatt για να καταλήξει:

«Το τραπεζικό τοπίο πάντως θα ξεκαθαρίσει το αργότερο τον ερχόμενο Μάιο, όταν η ΕΚΤ παρουσιάσει τα αποτελέσματα του «τεστ αντοχής»».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση