HomeHL-9«Ήσουν ο γιατρός της καρδιάς μας…»

«Ήσουν ο γιατρός της καρδιάς μας…»

«Φρούριο» το σπίτι του δολοφονημένου καρδιολόγου στη Σητεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονισμένη παραμένη η τοπική κοινωνία της Σητείας από την άγρια δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη. Τρεις μέρες μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν της εκτέλεσης του γιατρού, με τη σύλληψη του 37χρονου άνδρα από τη Βουλγαρία και της 38χρονης συζύγου του δολοφονημένου άνδρα, οι συμπολίτες και οι ασθενείς του δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν τις λεπτομέρειες του γεγονότος που συντάραξε την όμορφη πόλη του Λασιθίου.

Στο σπίτι της οικογένειας Καλαντζάκη, στο ισόγειο του οποίου λειτουργούσε το καρδιολογικό ιατρείο, πόρτες και παράθυρα είναι ερμητικά κλειστά, αποτυπώντας το σιωπηλό κενό που άφησε η άγρια δολοφονία στην οικογένεια του εκλιπόντος αλλά και σε όλους όσοι είχαν εμπιστευθεί την υγεία τους στην επιστημονική του ικανότητα.

Στο κατώφλι του ιατρείου, όπως βλέπετε και στις εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, κάποιος από τους ασθενείς του Χριστόδουλου Καλαντζάκη εναπόθεσε λίγα λουλούδια και ένα χειρόγραφο σημείωμα που αναφέρει «Ήσουν ο γιατρός της καρδιάς μας. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Καλό σου ταξίδι γιατρέ».

shteia-kardiologos4

Έξω από το φροντισμένο κτίριο παραμένει σταθμευμένο το αυτοκίνητο, τύπου Mercedes που ο αδικοχαμένος Χριστόδουλος είχε κάνει δώρο στην 38χρονη σύζυγό του.

shteia-kardiologos-10

Την ίδια ώρα, η εικόνα που παρουσιάζει το εσωτερικό του ιατρείου είναι αυτή της αναστάτωσης… Κι ας έχουν περάσει μόλις τρία 24ωρα από την τραγωδία. Έπιπλα έχουν μετακινηθεί βιαστικά και έχουν σκεπαστεί με σεντόνια για να προστατευθούν από τη σκόνη.

Εξάλλου, σπίτι και ιατρείο έχουν μετατραπεί σε «φρούριο» καθώς πρόσφατα φαίνεται πως τοποθετήθηκε κλειστό κύκλωμα ασφαλείας με κάμερες που έχουν τοποθετηθεί παντού. Μάλιστα η σχετική πινακίδα που έχει αναρτηθεί κοντά στην κεντρική είσοδο του ιατρείου ενημερώνει για την καταγραφή εικόνων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση