HomeHL-SportsΤάκης Γκώνιας: «Η επιτυχία δεν μπαίνει στο ασανσέρ για να φτάσεις εκεί που θέλεις»

Τάκης Γκώνιας: «Η επιτυχία δεν μπαίνει στο ασανσέρ για να φτάσεις εκεί που θέλεις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο προπονητής του Εργοτέλης μίλησε για τους στόχους των «κιτρινόμαυρων»

Τους στόχους του φετινού Εργοτέλη αποκάλυψε με δηλώσεις του στο «ΚΡΗΤΗ TV» ο Τάκης Γκώνιας.

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» ανέφερε τη Δευτέρα πως προτεραιότητα είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα βάλει σιγά, σιγά τις βάσεις για την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

Παράλληλα, έσταξε… μέλι για τον Μαγκέντ Σαμί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με αυτόν τον πρόεδρο που έχει αυτή την στιγμή ο σύλλογος, αξίζει να είναι στη Σούπερ Λίγκα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Τι να περιμένει ο οπαδός του Εργοτέλη από την ομάδα του;

«Το στυλ ποδοσφαίρου είναι συγκεκριμένο. Και το στυλ ποδοσφαίρου σε μια ομάδα εξαρτάται από τον προπονητή και όχι το αντίθετο. Θα είναι ένα στυλ στο οποίο θέλουμε την μπάλα, εμείς να ορίζουμε το ρυθμό του παιχνιδιού.

Και επειδή έχει παρεξηγηθεί από πολλούς η κατοχή της μπάλας δεν είναι μόνο έχω την μπάλα στα πόδια μου. Είναι η επιθετική του λειτουργία αλλά και η αμυντική. Γιατί;

Γιατί δεν την έχει ο αντίπαλος την μπάλα. Οπότε αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, που να χαίρεται ο κόσμος του Εργοτέλη να την παρακολουθεί. Και να πάει εκεί που της αξίζει.

Γιατί πραγματικά με αυτόν τον πρόεδρο που έχει αυτή την στιγμή ο σύλλογος, αξίζει να είναι στην Super League. Για να συμβεί αυτό όμως δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη.

Η επιτυχία δεν μπαίνει στο ασανσέρ για να φτάσεις εκεί που θέλεις. Πρέπει να πας σκαλί-σκαλί. Εμείς θέλουμε φέτος να βάλουμε τις βάσεις».

Το αγωνιστικό προφίλ του Εργοτέλη σας ταιριάζει;

«Αυτή την στιγμή οι παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ είναι σε μικρή ηλικία. Πολλοί από αυτούς μάλιστα είναι και κάτω των 20. Αυτό έχει τα υπέρ έχει και τα κατά.

Αυτό που βλέπω είναι μια δίψα από όλους τους ποδοσφαιριστές να διακριθούν. Θέλουν όλοι τους να αφήσουν το στίγμα τους στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της Ελλάδας.

Έτυχε αλλά πραγματικά ο Εργοτέλης αν δείτε και τα προηγούμενα χρόνια, αυτό το στυλ ποδοσφαίρου υπηρετούσε».

Πως βλέπετε το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής;

«Όλες είναι καινούριες ομάδες. Σίγουρα όμως κάποιες ξεχωρίζουν από το ρόστερ που έχουν φτιάξει. Αυτό τους κατατάσσει στα φαβορί για την άνοδο. Το τι θα γίνει καλύτερα όμως, να περιμένουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση