HomeHL-GreeceΣτον «αέρα» η αλλαγή φύλου – Καταψηφίζει και η ΔΗΣΥ

Στον «αέρα» η αλλαγή φύλου – Καταψηφίζει και η ΔΗΣΥ

«Έσπασε» η κυβερνητική πλειοψηφία των 153

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον «αέρα» βρίσκεται το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, καθώς η επιμονή του υπουργείου Δικαιοσύνης να διατηρεί την διάταξη για τους 15χρονους λειτουργεί ως «νάρκη» για την έγκριση του «πυρήνα» των προωθούμενων ρυθμίσεων από την πλειοψηφία της Βουλής.

Μέχρι στιγμής, το σύνολο των «πυρών» συγκεντρώνεται στην παράγραφο που προβλέπει την δυνατότητα αλλαγής φύλου σε ανήλικους. Όμως, καταψηφίζοντας την συγκεκριμένη διάταξη, καταψηφίζεται στο σύνολό του το άρθρο 3, που αφορά και την «φυλομετάβαση» των ενηλίκων.

Στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή, από το κυβερνητικό στρατόπεδο των 153 βουλευτών έχουν ήδη αποχωρήσει οι εννέα βουλευτές των ΑΝΕΛ, ενώ ακόμα πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προβληματίζονται για την τελική τους στάση, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αναζητά «μαξιλαράκια» στην αντιπολίτευση.

Ειδικότερα, το άρθρο 3 συγκεντρώνει την θετική στήριξη των 144 βουλευτών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των έξι βουλευτών του Ποταμιού. Όμως, οι Γεωργία Γεννιά, Νίνα Κασιμάτη, Δημήτρης Γάκης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Μάρκος Μπόλαρης από το κυβερνητικό κόμμα εκφράζουν ισχυρούς προβληματισμούς. Με αυτά τα δεδομένα, το νομοσχέδιο συγκεντρώνει από 145 έως 150 θετικές ψήφους.

Ρυθμιστικό ρόλο για την εξέλιξη του νομοσχεδίου θα «παίξει» η στάση των 19 βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Αύριο, στις 09.30 το πρωί, θα συνεδριάσει το συντονιστικό του κόμματος, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η τελική στάση. Σε αυτήν, κατά πληροφορίες, θα αποφασιστεί η καταψήφιση του άρθρου 3, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, δεν συγκεντρώνει την κυβερνητική πλειοψηφία (σ.σ. καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ).

Εάν τελικά η ΔΗΣΥ καταψηφίσει, τότε η κυβέρνηση θα ελπίζει μόνο στην «δεξαμενή» των οκτώ ανεξάρτητων βουλευτών. Πρόκειται για τους Νίκο Νικολόπουλο, Νίκο Μίχο και Δημήτρη Κουκούτση, που πιθανότατα θα καταψηφίσουν και τους Στάθη Παναγούλη, Κατερίνα Μάρκου, Δημήτρη Καρρά, Χάρη Θεοχάρη και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Επίσης, ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος σε συνομιλία του με δημοσιογράφος ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το άρθρο 3, εάν παραμείνει με την σημερινή του μορφή. Ο ίδιος υποστήριξε πως από επιστημονικής πλευράς ένα παιδί 15 ετών δεν είναι σε θέση να λαμβάνει τέτοιες σημαντικές αποφάσεις για την ζωή του και πρότεινε να υπάρχει ιατρική παρακολούθηση έως την ενηλικίωσή του και μετά να προχωρά σε διόρθωση φύλου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση