HomeHL-9Την ψήφο των μελών του Επιμελητηρίου διεκδικεί ο Μηνάς Μελισσείδης

Την ψήφο των μελών του Επιμελητηρίου διεκδικεί ο Μηνάς Μελισσείδης

Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρόθεσή του να κατέλθει υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα ο κ. Μηνάς Μελισσείδης.

Με κεντρικό σύνθημα «Το Επιμελητήριο αξίζει καλύτερα – Οι επιχειρήσεις αξίζουν περισσότερα» ο κ. Μελισσείδης παρουσίασε τις προγραμματικές αρχές και θέσεις της υποψηφιότητάς του.

Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι ο συνδυασμός του κατέρχεται στην εκλογική διαδικασία χωρίς κομματική ταυτότητα με ένα πολυσυλλεκτικό και διευρυμένο ψηφοδέλτιο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Βασικό και αδιαπραγμάτευτο χαρακτηριστικό μας, είναι η ανεξαρτησία μας. Δεν έχουμε υποχρεώσεις σε κανένα. Δεν έχουμε καμία δέσμευση. Δεν πάμε να ικανοποιήσουμε μικροπολιτικά συμφέροντα».

Βασική προτεραιότητα του συνδυασμού του, όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής είναι «η καθημερινότητα της μικρής και μεσαίας επιχείρησης» και αναφέρθηκε στις προτάσεις του για το μέλλον του Επιμελητηρίου Ηρακλείου επισημαίνοντας τα εξής:

«Προτείνουμε μέσα στο επιμελητήριο τη δημιουργία επιχειρηματικών ομάδων παρέμβασης. Στελεχωμένες από τοπικούς επιχειρηματίες με στόχο την παρακολούθηση της επικαιρότητας και την ενεργή και δυναμική παρέμβαση στα καθημερινά προβλήματα.

Βασική προτεραιότητα, η καθημερινότητα της μικρής και μεσαίας επιχείρησης. Αυτή πρέπει να δούμε πως θα βελτιώσουμε πως θα την κάνουμε πιο βιώσιμη. Δημιουργούμε το βαρόμετρο της αγοράς και παρακολουθούμε σε πραγματικές συνθήκες τις τάσεις και τα προβλήματα των επιχειρήσεων.

Να δώσουμε χώρο και λόγο στους νέους επιχειρηματίες – να τους βοηθήσουμε στα πρώτα τους βήματα. Δημιουργούμε δομές που μπορούν να παντρέψουν την εμπειρία των παλαιότερων με τις ιδέες των νέων, αξιοποιώντας εργαλεία όπως το Mentroring και την επιχειρηματική καθοδήγηση .

Να αξιοποιήσουμε  τους υλικούς και τους ανθρωπογενείς πόρους του Επιμελητηρίου με στόχο αφενός την οικονομική αυτοτέλεια και αυτάρκεια του φορέα αλλά και αφετέρου προς όφελος των επιχειρήσεων.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα, για τις αλλαγές που έρχονται στη γειτονιά μας από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και σχεδιάζουμε μια νέα συλλογικότητα σε περιφερειακό επίπεδο που θα αφορά ολόκληρη την Κρήτη.

Να στηρίξουμε και να βελτιώσουμε το τουριστικό μας προϊόν με προτάσεις όπως την ίδρυση παρατηρητήριου ανάπτυξης του τουρισμού και τη δημιουργία καταδυτικού προορισμού στην Κρήτη.

Να ενεργοποιήσουμε και να ολοκληρώσουμε  υποδομές που χειμάζουν, όπως για παράδειγμα επιχειρηματικά πάρκα.

Το επιμελητήριο έχει υποχρέωση να συντονίσει όλες αυτές τις προσπάθειες και να τις κατευθύνει ως ο βασικός εκπρόσωπος των επιχειρήσεων».

Διαβάστε αναλυτικά τις αρχές και τις θέσεις της παράταξης του κ. Μελισσείδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση