HomeΚΡΗΤΗΣτο επίκεντρο τα φράγματα του νομού Ηρακλείου

Στο επίκεντρο τα φράγματα του νομού Ηρακλείου

Συνάντηση Ηγουμενίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για ζητήματα ύδρευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου είχε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή,  ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε αρχικά το θέμα της δωρεάν παραχώρησης κατά χρήση ακινήτου ιδιοκτησίας του Υπουργείου στην περιοχή της Μητρόπολης του Δήμου Γόρτυνας  – ζήτημα που ο Υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου βλέπει θετικά και έχει ήδη απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες –  με στόχο την αναγκαία για λόγους δημόσιας υγείας χωροθέτηση της νέας δεξαμενής ύδρευσης.

Δεύτερον, ειδική αναφορά έγινε στη Γεωργική Σχολή της Μεσαράς και στα μέτρα που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επεξεργάζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για την αναβάθμιση της σε δημόσιο ΙΕΚ.

Τρίτον, με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου που έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής αυτή την εβδομάδα, ο βουλευτής μετέφερε σκέψεις και προτάσεις από φορείς αγροτών και ομάδων παραγωγών του Νομού Ηρακλείου, αρκετές από τις οποίες ενσωματώνονται στο παρόν νομοσχέδιο.

Τέταρτον,επί τάπητος τέθηκε και ο συνολικός σχεδιασμός και προγραμματισμός της διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Ηρακλείου (Φράγμα Πλατύ Ποταμού, Φράγμα Αμιρών-Αγίου Βασιλείου του οποίου η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αναμένεται το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης), καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή του Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση