Στις κάλπες προσέρχεται σήμερα η πανεπιστημιακή κοινότητα στα Χανιά ια την εκλογή νέας πρυτανικής αρχής.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας αναμένεται να ξεκινήσει στις 9:00 το πρωί και οι κάλπες θα κλείσουν στις 15:00. Υπενθυμίζεται πως οι εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νέος νόμος Γαβρόγλου για την εκλογή διοίκησης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Μάλιστα, το εκλογικό σύστημα το οποίο θ ακολουθηθεί έχει δεχθεί κριτική από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές και το συνδικαλιστικό τους όργανο. Για τον λόγο αυτό η σημερινή εκλογική διαδικασία θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τον τρόπο εκλογής διοικητικών οργάνων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης δεδομένου ότι τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν εκλογές σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας για τους νέους κοσμήτορες σχολών και προέδρους τμημάτων.

Σημειώεται ότι στην περίπτωση που απαιτηθεί η διενέργεια επαναληπτικών εκλογών, βάσει πάντα του νέου νόμου αυτές θα διεξαχθούν αύριο Τρίτη 10 Οκτωβρίου.

Οι υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη είναι οι εξής:

Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, καθηγητής Μηχανικών Πεςριβάλλοντος

Νικόλαος Ματσατσίνης, καθηγητής Μηχανικών Παραγωγής – Διοίκησης

Γεώργιος Σταυρουλάκης, καθηγητής Μηχανικών Παραγωγής – Διοίκησης

Επίσης, οι υποψήφιοι τρεις αντιπρυτάνεις, οι οποίοι εκλέγονται χωριστά και δεν εντάσσονται πλέον σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο υπό τον υποψήφιο πρύτανη είναι:

Μιχαήλ Ζερβάκης, καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Νικόλαος Καλλίθρακας – Κόντος, καθηγητής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

Μιχαήλ Λαγουδάκης, αναπληρωτής καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Ιωάννης Τσομπανάκης, αναπληρωτής καθηγητής Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση