HomeΚΟΣΜΟΣΒραζιλία: Και όγδοο παιδί – θύμα του εμπρησμού σε βρεφονηπιακό σταθμό

Βραζιλία: Και όγδοο παιδί – θύμα του εμπρησμού σε βρεφονηπιακό σταθμό

Ένα κοριτσάκι υπέκυψε στα τραύματά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα όγδοο παιδί, ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών, πέθανε το Σάββατο, τρεις ημέρες αφότου ο νυχτοφύλακας ενός βρεφονηπιακού σταθμού περιέλουσε παιδιά, μια εκπαιδευτικό και τον εαυτό του με αλκοόλ κι έβαλε φωτιά.

Η τραγωδία, που συγκλόνισε τη Βραζιλία, εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Ζαναούμπα, μια πόλη 70.000 κατοίκων, 600 χλμ. από την Μπέλου Οριζόντσι, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μίνας Ζεράις (νοτιοανατολικά).

Το κοριτσάκι υπέκυψε στα τραύματά του το πρωί του Σαββάτου, δήλωσε αξιωματικός της πυροσβεστικής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε εννιά νεκρούς, εξαιρουμένου του δράστη: οκτώ ήταν παιδιά, όλα τεσσάρων ετών, ενώ απεβίωσε επίσης μια νηπιαγωγός 43 ετών η οποία προσπάθησε να τα σώσει. Περίπου σαράντα ακόμη παιδιά και ενήλικοι τραυματίστηκαν από τη φωτιά που έβαλε ο φρουρός, ο οποίος πιστεύεται πως ήθελε να κάψει όλο το κτίριο.

Το βράδυ του Σαββάτου 22 τραυματίες, παιδιά και ενήλικοι, συνέχιζαν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, κατά την εφημερίδα Folha de São Paulo.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 50χρονος φύλακας αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας από το 2014.

Το δημοτικό συμβούλιο στη Ζαναούμπα κήρυξε επταήμερο πένθος. Ο πρόεδρος Μισέλ Τέμερ εξέφρασε την Πέμπτη την «αλληλεγγύη του» στα θύματα «αυτής της τραγωδίας».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση