HomeHL-9Αποχαιρέτησαν τον Χανιώτη επιχειρηματία που “έσβησε” στο κυνήγι

Αποχαιρέτησαν τον Χανιώτη επιχειρηματία που “έσβησε” στο κυνήγι

Θλίψη στην τοπική κοινωνία των Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποχαιρέτησαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί τον 55χρονο επιχειρηματία Μανόλη Χιωτάκη, ο οποίος “έσβησε” το Σάββατο, ενώ βρισκόταν στο βουνό με φίλους του για κυνήγι.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία των Χανίων από τον τραγικό θάνατο του γνωστού επιχειρηματία, του απηύθυνε το τελευταίο “αντίο” νωρίς το  μεσημέρι στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στον Άγ. Ιωάννη Χανίων.

Η ταφή του έγινε στις 3.30 μετά το μεσημέρι από το Κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής.

Κανείς δε μπορεί να πιστέψει πώς η αγαπημένη του ενασχόληση, κατέληξε σε τραγωδία, καθώς ο ίδιος υπέστη οξύ καρδιακό πρόβλημα, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του.

Υπενθυμίζεται ότι για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων στήθηκε επιχείρηση της πυροσβεστικής, προκειμένου να προσεγγίσουν το δύσβατο σημείο, στο οποίο ο 55χρονος είχε πέσει αναίσθητος στο έδαφος.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου, όταν ο 55χρονος επιχειρηματίας ανέβηκε στη θέση Πάχνες των Λευκών Όρεων μαζί με την παρέα για κυνήγι. Ωστόσο, κάποια στιγμή ένιωσε έντονη αδιαθεσία και σωριάστηκε στο έδαφος με όλα τα στοιχεία να δείχνουν πως υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο.

Οι φίλοι του ενημέρωσαν τις αρχές με την πυροσβεστική να ξεκινά την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης.

Ωστόσο, το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο κυνηγός ήταν ιδιαίτερα δύσβατο και η πρόσβαση με τροχοφόρο ήταν αδύνατη. Οι πυροσβέστες έφτασαν αρχικά με τα δύο πυροσβεστικά οχήματα μέχρι κάποιο σημείο και στη συνέχεια κινήθηκαν πεζοί φτάνοντας στην παρέα των κυνηγών.

Το ζητούμενο τότε ήταν πως θα μεταφερθεί ο 55χρονος ασθενής στο νοσοκομείο, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιβάλλει τη νοσηλεία του. Για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, οι αρχές ζήτησαν τη συνδρομή ελικοπτέρου ώστε ο επιχειρηματίας να μεταφερθεί με ασφάλεια στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Ωστόσο, το ελικόπτερο δεν μπορούσε να προσεγγίσει την περιοχή όπου ήταν ο 55χρονος κι έτσι οι πυροσβέστες τον μετέφεραν στην Ανώπολη όπου τον παρέλαβε το ελικόπτερο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων.

Δυστυχώς όμως, ο άτυχος άνδρας δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση