HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Μία δεύτερη 11η Σεπτεμβρίου σχεδίαζαν τρία άτομα

ΗΠΑ: Μία δεύτερη 11η Σεπτεμβρίου σχεδίαζαν τρία άτομα

Με βάση τις αποκαλύψεις εισαγγελικών αρχών των ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία δεύτερη 11η Σεπτεμβρίου σχεδίαζαν τον περασμένο Ιούνιο τρεις άνδρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με αποκαλύψεις των αμερικανικών εισαγγελικών αρχών.Το σχέδιό τους περιλάμβανε εκρηκτικά στην Τάιμς Σκουέρ και στο μετρό της Nέας Υόρκης καθώς και πυροβολισμούς σε συναυλιακούς χώρους τον Ιούνιο του 2016.

Oι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν αλλά οι συλλήψεις τους παρέμειναν μυστικές μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεση.

Οι Αμερικανοί εισαγγελείς λένε ότι ο 19χρονος Αμπντουλραχμάν Ελ Μπαχνασάουι, και ο συνομήλικός του, Τάλχα Χαρούν συζήτησαν τα σχέδιά τους για την επίθεση με  μυστικό πράκτορα στον οποίο ο ένας από αυτούς έστειλε εικόνα της Τάιμς Σκουέρ με ένα μήνυμα που έλεγε: «Πρέπει να βομβαρδίσουμε την πλατεία Τάιμς Σκουέρ, κοιτάξτε αυτά τα πλήθη ανθρώπων!»

Σε άλλα μηνύματα, φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία του να «δημιουργήσει την επόμενη 11η Σεπτεμβρίου» και να πυροβολήσει σε συναυλίες για να σκοτώσει πολλούς ανθρώπους «.. απλώς περπατώντας με τα όπλα στα χέρια».

Ο Ελ Μπαχνασάουι αγόρασε υλικά κατασκευής βόμβας, συμπεριλαμβανομένου υπεροξειδίου του υδρογόνου, και τα έστειλε στον μυστικό πράκτορα, λένε οι εισαγγελείς. Έχει επίσης αποκαλυφθεί ότι απέκτησε χώρο σε απόσταση οδήγησης από την πόλη της Νέας Υόρκης για να κατασκευάσει εκρηκτικά μέσα.

Ο Χαρούν φέρεται να ζήτησε από ειδικούς για εκρηκτικά  συμβουλές και σχεδίαζε να ταξιδέψει από το Πακιστάν για να βοηθήσει τον Ελ Μπαχνασαουι να εκτελέσει την επίθεση.Ο 19χρονος είπε στον μυστικό πράκτορα ότι το μετρό ήταν ένα «τέλειο» μέρος για να πυροβολήσουν επιβάτες, προσθέτοντας ότι «όταν τελειώσουν οι σφαίρες θα αναλάβουν τα γιλέκα», σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου.Το τρίτο άτομο που εμπλέκεται είναι ο 37χρονος Ρασέλ Σαλίκ από τις Φιλιππίνες, ο οποίος κατηγορείται για αποστολή χρημάτων στους δύο για να χρηματοδοτήσει την ενέργεια.

Ο Ελ Μαχνάσαουι, κάτοικος Καναδά, συνελήφθη στο Νιου Τζέρσεϋ και τον Οκτώβριο του 2016 κρίθηκε ένοχος για επτά κατηγορίες τρομοκρατικών πράξεων.Ο Χαρούν συνελήφθη στο Πακιστάν τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ ο Σαλίκ  συνελήφθη στις Φιλιππίνες τον περασμένο Απρίλιο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση