Μαραθώνια είναι η διαδικασία των απολογιών των επτά συλληφθέντων οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Και οι επτά κατηγορούμενοι πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή Ηρακλείου λίγο μετά τις 9 το πρωί με το Δικαστικό Μέγαρο να έχει μετατραπεί σε… αστακό από τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και νωρίς το βράδυ είχαν ολοκληρωθεί οι απολογίες των πέντε συλληφθέντων.

apologies-apagogeis-mosaiko-2

Ανάμεσα στους πρώτους που απολογήθηκαν ήταν ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων (οι εγκαταστάσεις της οποίας αποτελούσαν το τελευταίο κρησφύγετο των απαγωγέων), ο άνθρωπος που εκτελούσε χρέη φρουρού του 53χρονου επιχειρηματία και ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στο Ρέθυμνο (ο οποίος εξαρχής αρνείται κάθε συμμετοχή του στην υπόθεση).

Στη συνέχεια απολογήθηκαν ο 23χρονος αγρότης από τα Σφακιά και ο 46χρονος κτηνοτρόφος από το Ρέθυμνο.

Μένουν ακόμα να απολογηθούν ο μεσίτης που ενέπλεξε στην υπόθεση την ανήλικη κόρη του και ο 45χρονος ακτιβιστής του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου.

apologies-apagogeis-mosaiko1

«Δεν είναι αυτοί οι εγκέφαλοι»

Στο μεταξύ αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Χανιώτη δικηγόρου που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 45χρονου ακτιβιστή και του νεαρού αγρότη από τα Σφακιά. Προσερχόμενος στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου ο κ. Γιώργος Περάκης,δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κανείς από τους 7 συλληφθέντες που απολογούνται σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης δεν σχετίζεται με την ομάδα των εγκεφάλων που σχεδίασε και υλοποίησε την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

apologies-apagogeis-mosaiko-4

Αρνούνται να μιλήσουν, δέχονται απειλές για την ζωή του

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη φαίνεται να ομολόγησαν την συμμετοχή τους ωστόσο αρνήθηκαν να κατονομάσουν τους «εγκεφαλους» που διοργάνωσαν και υλοποίησαν το σχέδιο της απαγωγής.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους κατηγορούμενους ανέφερε ότι δέχεται απειλές για την ζωή του αλλά και της οικογενείας του σε περίπτωση που δεν κρατήσει το στόμα του κλειστό.

apologies-apagogeis-mosaiko-3

Οι κατηγορίες και οι έρευνες

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες που βαρύνονται οι επτά συλληφθέντες είναι: διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, αυγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με χρήση όπλων, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και την σύλληψη οκτώ ακόμα ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση