HomeHL-WorldΣυγγνώμη για την αστυνομική βία στην Καταλωνία

Συγγνώμη για την αστυνομική βία στην Καταλωνία

Από τον εκπρόσωπο της Ισπανίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο εκπρόσωπος του ισπανικού κράτους στην Καταλονία, ο περιφερειάρχης Ενρίκ Μίγιο, ζήτησε συγγνώμη εξ ονόματος των αστυνομικών προς τους ανθρώπους που τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων στην Καταλονία με στόχο την παρεμπόδιση της διενέργειας του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.

«Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη λύπη μου, ζητάω συγγνώμη, εξ ονόματος των αστυνομικών που επενέβησαν», δήλωσε ο Ενρίκ Μίγιο.  Έστω και με καθυστέρηση πέντε ημερών (από την ημέρα του δημοψηφίσματος), η κυβέρνηση Μαδρίτη απολογείται για τη βία σε βάρος Καταναλών διαδηλωτών.

Η ισπανική αστυνομία έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας την περασμένη Κυριακή.

Χρησιμοποίησε ωμή βία με σκοπό να σταματήσει την εκλογική διαδικασία.Χρησιμοποίησε μέχρι και πλαστικές σφαίρες εναντίον των Καταλανών πολιτών. Όλα αυτά ήταν πράξεις της ισπανικής κυβέρνησης οι οποίες καταπάτησαν και στέρησαν θεμελιώδη ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα. Πέντε ημέρες χρειάστηκε η ισπανική κυβέρνηση για να παραδεχτεί τα όσα διέπραξε.

Στο μεταξύ, το δικαστήριο της Μαδρίτης, το οποίο είναι επιφορτισμένο με υποθέσεις εθνικής ασφάλειας, άφησε ελεύθερους και χωρίς περιοριστικούς όρους, τον διοικητή της καταλανικής αστυνομίας και τους ηγέτες του κινήματος υπέρ της ανεξαρτησίας της επαρχίας.

Οι κατηγορίες,ωστόσο, σε βάρος του Χοσέπ Λουίς Τραπέρο, διοικητή της αστυνομίας, του Ζόρντι Σάντσες και του Ζόρντι Κούσαρτ, προέδρων των δύο πιο ισχυρών αυτονομιστικών ενώσεων, της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC) και της Omnium, στο πλαίσιο «έρευνας για ανταρσία» σε σχέση με τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στη Βαρκελώνη, εξακολουθούν να ισχύουν. Στο μεταξύ, το δικαστήριο της Μαδρίτης, το οποίο είναι επιφορτισμένο με υποθέσεις εθνικής ασφάλειας, άφησε ελεύθερους και χωρίς περιοριστικούς όρους, τον διοικητή της καταλανικής αστυνομίας και τους ηγέτες του κινήματος υπέρ της ανεξαρτησίας της επαρχίας.

Οι κατηγορίες,ωστόσο, σε βάρος του Χοσέπ Λουίς Τραπέρο, διοικητή της αστυνομίας, του Ζόρντι Σάντσες και του Ζόρντι Κούσαρτ, προέδρων των δύο πιο ισχυρών αυτονομιστικών ενώσεων, της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC) και της Omnium, στο πλαίσιο «έρευνας για ανταρσία» σε σχέση με τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στη Βαρκελώνη, εξακολουθούν να ισχύουν.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση