Στην κυριολεξία μάχη με τον χρόνο έδινε από το πρωί δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό και τη διάσωση 55χρονου κυνηγού, γνωστού επιχειρηματία από τα Χανιά, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες,  αντιμετώπισε οξύ καρδιακό πρόβλημα.

Ο 55χρονος άνδρας βρέθηκε μαζί με φίλους του για κυνήγι στο πιο ψηλό σημείο των Λευκών Ορέων και πιο συγκεκριμένα στη θέση Πάχνες, όταν ξαφνικά ένιωσε έντονη αδιαθεσία και σωριάστηκε στο έδαφος. Οι φίλοι του ειδοποίησαν άμεσα τις αρχές, καθώς οι πρώτες ενδείξεις μαρτυρούσαν ότι ο 55χρονος αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης από την Πυροσβεστική, στην οποία συμμετείχαν 6 πυροσβέστες από τα κλιμάκια Ανώπολης και Βρυσών. Ωστόσο, το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο κυνηγός ήταν ιδιαίτερα δύσβατο και η πρόσβαση με τροχοφόρο ήταν αδύνατη. Οι πυροσβέστες έφτασαν αρχικά με τα δύο πυροσβεστικά οχήματα μέχρι κάποιο σημείο και στη συνέχεια κινήθηκαν πεζοί φτάνοντας στην παρέα των κυνηγών.

Το ζητούμενο τότε ήταν πως θα μεταφερθεί ο 55χρονος ασθενής στο νοσοκομείο, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιβάλλει τη νοσηλεία του. Για να  μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, οι αρχές ζήτησαν τη συνδρομή ελικοπτέρου ώστε ο επιχειρηματίας να μεταφερθεί με ασφάλεια στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση