HomeHL-EconomyΣτη γνωστή γερμανική γραμμή ο Σόιμπλε για τον Μηχανισμό Σταθερότητας

Στη γνωστή γερμανική γραμμή ο Σόιμπλε για τον Μηχανισμό Σταθερότητας

Τι αναμένεται να πει στο Eurogroup της Δευτέρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις πάγιες θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης αναμένεται να υποστηρίξει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Eurogroup που συγκαλείται τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφορικά με την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Ο Σόιμπλε θα επισημάνει την αναγκαιότητα μιας τέτοιας εξέλιξης, όπως τόνισε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο την Deutsche Welle, με τη θέση αυτή διαφωνεί το κόμμα των Φιλελευθέρων – FDP, το οποίο είναι πιθανός εταίρος των Χριστιανοδημοκρατών και των Πράσινων σε πιθανό κυβερνητικό συνασπισμό, στη Γερμανία.

«Ο κ. Σόιμπλε θα εκφράσει τις θέσεις της σημερινής κυβέρνησης» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ο οποίος απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά με την πρόταση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν  για την έκδοση γαλλογερμανικών ομολόγων με τα οποία θα χρηματοδοτούνται επενδύσεις σε υποδομές και σε προγράμματα καινοτομίας. Το ζήτημα θα πρέπει να το αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση. Η απερχόμενη, πάντως, απορρίπτει τα ευρωομόλογα.

Στην κορυφή της ατζέντας του Eurogroup θα βρεθούν τη Δευτέρα οι μελλοντικοί ρόλοι που μπορούν να λάβουν η Οικονομική Νομισματική Ένωση και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, δηλαδή η μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ένα «Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο» που θα αντικαταστήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε περίπτωση δανειακών προγραμμάτων για κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση