Σοκ στην τοπική κοινωνία της Σητείας έχει προκαλέσει το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην περιοχή του Κουτσουρά και πιο συγκεκριμένα στη θέση Πιλαλήματα. Νεκρός είναι ο 62χρονος καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης, ο οποίος βλήθηκε τουλάχιστον 4 φορές με κυνηγετική καραμπίνα.

egklhma-shteia2

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 9:00 το πρωί κι ενώ ο άτυχος γιατρός ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γιαλό, όπου επίσης διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Όπως όλα δείχνουν, οι άγνωστοι δράστες έστησαν ενέδρα στον άτυχο επιστήμονα, καθώς στο σημείο του εγκλήματος βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από τη σορό, το αυτοκίνητό του, γαζωμένο από τις σφαίρες.

egklhma-shteia3

Στα Πιλαλήματα έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και ιατροδικαστής, ενώ μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας η σορός μεταφέρθηκε σε νεκροτομείο για τη νεκροψία – νεκροτομή, τα αποτελέσματα της οποίας θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι αρχές για την εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος.

«Πρωτοφανές το γεγονός για την περιοχή μας»

Συγκλονισμένος δηλώνει και ο δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης, ο οποίος μιλώντας στο cretapost έκανε λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό που έχει προκαλέσει σοκ στη φιλήσυχη πόλη«.

Μάλιστα όπως επισήμανε ο ίδιος γνώριζε προσωπικά τον Χριστόδουλο Καλαντζάκη, ο οποίος καταγόταν από τον Άγιο Στέφανο και μάλιστα οι δύο άνδρες είχαν υπάρξει και συμμαθητές στο σχολείο.

egklhma-shteia4

Ο κ. Πατεράκης βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των ερευνών αλλά και για ένα πρόσθετο λόγο. Όπως έγινε γνωστό, τη σορό του δολοφονημένου καρδιολόγου βρήκε το πλήρωμα του απορριμματοφόρου του Δήμου Σητείας, στη διάρκεια της προγραμματισμένης αποκομιδής των απορριμμάτων.

Οι πρώτες μαρτυρίες αναφέρουν ότι στην περιοχή του Κουτσουρά ακούστηκαν αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί και στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα βρέθηκαν μπροστά στο αιμόφυρτο πτώμα. Εκείνοι ήταν που ειδοποίησαν και τις αρχές που λίγα λεπτά αργότερα κατέφθαναν στο σημείο.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως το θύμα έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι και την πλάτη.

Όπως επισήμανε ο κ. Πατεράκης, ο άτυχος γιατρός ήταν εξέχον μέλος της Σητειακής κοινωνίας, πολύ αγαπητός στον κόσμο και καλός οικογενειάρχης. Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης ήταν παντρεμένος με μία 40χρονη Βουλγαρικής καταγωγής και ήταν πατέρας ενός ανήλικου αγοριού.

egklhma-shteia

Αυτόπτης μάρτυρας

Στο μεταξύ ένας ηλικιωμένος άνδρας υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης. Πρόκειται για έναν 73χρονο κυνηγό, ο οποίος φέρεται να είδε έναν άνδρα να πυροβολεί εναντίον του αυτοκινήτου του γιατρού και στη συνέχεια τον Χριστόδουλο Καλαντζάκη να εγκαταλείπει το όχημα καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ακούστηκαν κι άλλοι πυροβολισμοί με τον γιατρό να σωριάζεται αιμόφυρτος. Ο ηλικιωμένος άνδρας στην προσπάθειά του να ζητήσει βοήθεια, εντόπισε το απορριμματοφόρο του Δήμου Σητείας και ενημέρωσε τους υπαλλήλους της καθαριότητας για το περιστατικό.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια μαρτυρία, ο άγνωστος άνδρας με την καραμπίνα επιβιβάστηκε σε λευκό ΙΧ και έσπευσε να εξαφανιστεί.

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. – Μία προσαγωγή

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών που πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον αγαπητό γιατρό στη Σητεία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι άνδρες της αστυνομίας έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή ενός ατόμου που αυτή την ώρα βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα και ανακρίνεται.

Η προσαγωγή έγινε μετά την μαρτυρία του 73χρονου κυνηγού με τους αστυνομικούς να σταματούν ένα λευκό ΙΧ στο οποίο επέβαινε το εν λόγω άτομο.

Πρόκειται για έναν άνδρα, Βουλγάρικης καταγωγής, που φαίνεται να γνώριζε την οικογένεια του Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Την ίδια ώρα οι αρχές εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο για την άγρια δολοφονία έχοντας ωστόσο αποκλείσει το ενδεχόμενο της ληστείας και ψάχνουν κυρίως το οικογενειακό περιβάλλον του αγαπητού γιατρού.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση