HomeΚΟΣΜΟΣΜήνυμα Ομπάμα για την πράσινη ενέργεια και την κλιματική αλλαγή

Μήνυμα Ομπάμα για την πράσινη ενέργεια και την κλιματική αλλαγή

Είμαστε η τελευταία γενιά που μπορεί να δράσει για να την αντιμετωπίσει, τόνισε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκκληση για τη χρήση καθαρής ενέργειας και την ενίσχυση της μάχης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα από το βήμα της Συνόδου για την Πράσινη Ενέργεια που διεξάγεται στην Αργεντινή.

Η κλιματική αλλαγή «δεν είναι πλέον μια θεωρία, δεν είναι πλέον ένα ζήτημα για το οποίο μπορούμε να αναβάλλουμε τη λήψη αποφάσεων, είναι εδώ, στο παρόν» είπε χαρακτηριστικά. «Εάν επωφεληθούμε από αυτή την κρίσιμη στιγμή, θα μας δοθεί η ευκαιρία να καθυστερήσουμε ή ακόμη και να σταματήσουμε μια τάση που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική» πρόσθεσε.

«Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τα παιδιά μας σε ένα μέλλον το οποίο δεν θα μπορούν να αποκαταστήσουν. Είμαστε η πρώτη γενιά που αισθάνεται τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής, αλλά είμαστε επίσης η τελευταία γενιά που μπορεί να δράσει για να την αντιμετωπίσει» συνέχισε.

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος αναφέρθηκε και στη Συνθήκη του Παρισιού για το κλίμα, την οποία ο ίδιος είχε υπογράψει αλλά ο νυν πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει εκδηλώσει την πρόθεση να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία. Όπως τόνισε, παρά το γεγονός αυτό, τα καλά νέα είναι πως οι ΗΠΑ θα επιτύχουν τους στόχους που είχαν θέσει. «Διότι ένα μεγάλο μέρος αυτού που κάναμε είναι τώρα ενταγμένο στην οικονομία μας και στην κουλτούρα μας. Διότι οι Πολιτείες μας και πόλεις μας, τα πανεπιστήμιά μας, οι μεγάλες επιχειρήσεις μας, έκαναν σαφές ότι θα συνεχίσουν να προχωρούν για το καλό των επόμενων γενεών» εξήγησε.

Προειδοποίησε όμως, παράλληλα, πως η συμφωνία δεν θα επιλύσει από μόνη της την κρίση της κλιματικής αλλαγής και πρότεινε να τεθούν πιο τολμηροί στόχοι στο μέτρο που η τεχνολογία εξελίσσεται.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση