HomeHL-CultureΣτη Μαρία Φαραντούρη το Διεθνές Ισπανικό Βραβείο Liber Press

Στη Μαρία Φαραντούρη το Διεθνές Ισπανικό Βραβείο Liber Press

Για την προσφορά της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το διεθνές ισπανικό βραβείο τύπου Liber press Song 2017 απονέμεται στη Μαρία Φαραντούρη.

Το βραβείο Liber press καθιερώθηκε από το 1999 στην Καταλονία και έχει σκοπό να βραβεύει τους ανθρώπους των γραμμάτων των τεχνών και του Τύπου που προσφέρουν στην αλληλεγγύη και στην κατανόηση των λαών, την ελευθερία της έκφρασης και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης.

Όπως αναφέρεται σε κείμενο για το σκεπτικό της βράβευσης, η Μαρία Φαραντούρη θα τιμηθεί για την απαράμιλλη φωνή κι ερμηνεία, την προσφορά και την αφοσίωση της στο τραγούδι. «Η Μαρία Φαραντούρη συνδυάζει πάντα τη σθεναρότητα της στάσης της με την ομορφιά της ποίησης παίρνοντας μέρος στους αγώνες για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Στο σκεπτικό της βράβευσης αναφέρονται σημαντικοί σταθμοί της καλλιτεχνικής διαδρομής της, μιας διαδρομής που είναι άρρηκτα δεμένη με το μουσικό έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

«Η Μαρία Φαραντούρη λαμβάνει το βραβείο τραγουδιού Liber Press 2017, για την τρυφερή φωνή της, τη μαχητικότητά της και την αφοσίωσή της για τα ελληνικά κοινωνικά και τα τραγούδια διαμαρτυρίας, μέσω των οποίων έχει καταγγείλει τη δικτατορία στη χώρα της, τον πολιτικό ολοκληρωτισμό, την αντιδραστικότητα και την καταστολή. Έχει συνδυάσει την καταγγελία της ισχύος με την ομορφιά της ποίησης και έχει συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια να επιτευχθεί η δημοκρατία, η ελευθερία και ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν βραβευτεί στο παρελθόν με το Liber press είναι ο Κώστας Γαβράς και ο Πέτρος Μάρκαρης, το έργο των οποίων έχει παγκόσμια διάσταση.

Η απονομή των φετινών βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Κογκρέσο της πόλης Χιρόνα της Καταλονίας στις 6 Οκτωβρίου.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση