HomeHL-WorldΜακελειό Λας Βέγκας: Αναζητούν συνεργούς του δράστη

Μακελειό Λας Βέγκας: Αναζητούν συνεργούς του δράστη

Aνθρωποκυνηγητό για μια «μυστηριώδη» γυναίκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες ανησυχητικές πληροφορίες για τον μακελάρη του Λας Βέγκας έρχονται στο φως καθώς ξετυλίγεται το «κουβάρι» της επίθεσης,  με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι ο Στίβεν Πάντοκ πιθανότατα είχε κάποιο συνεργό και τις αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν μια «μυστηριώδη γυναίκα».

Σύμφωνα με τον σερίφη του Λας Βέγκας, Τζόσεφ Λομπάρντο, ο 64χρονος μακελάρης σκόπευε να διαφύγει από το ξενοδοχείο από όπου εξαπέλυσε την επίθεση και δεν είχε καμία πρόθεση να αυτοκτονήσει. Παρόλα αυτά, αρνήθηκε να αποκαλύψει στους δημοσιογράφους για ποιους λόγους οι αρχές είναι σίγουρες για αυτή την πληροφορία. Τόνισε, επίσης, ότι το σχέδιο του Πάντοκ ήταν τόσο περίπλοκο και καλοσχεδιασμένο, που θα πρέπει να ήταν «σούπερ ήρωας» για να το φέρει εις πέρας ολομόναχος.

«Πρέπει να εικάσουμε ότι είχε βοήθεια σε κάποιο σημείο και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτή είναι η απάντηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σερίφης της περιοχής.

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο αμερικανικό δίκτυο NBC ότι αναζητούν μια γυναίκα που εθεάθη με τον μακελάρη μερικές ημέρες πριν από την επίθεση, την περίοδο που η σύντροφός του Μαριλού Ντάνλεϊ βρισκόταν στο εξωτερικό.

Παρότι οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη εάν η γυναίκα αυτή έχει κάποια σχέση με την επίθεση, θέλουν διακαώς να την εντοπίσουν και να μιλήσουν μαζί της. Και αυτό επειδή η γυναίκα αυτή πιθανώς να μπορεί να τους αποκαλύψει πληροφορίες για τις ώρες πριν από την επίθεση, τη συμπεριφορά του Πάντοκ ή να αναδείξει μια άλλη πτυχή του ζητήματος που πιθανώς να μην έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν.

Είχε σταματήσει να πυροβολεί στο πλήθος όταν έφτασε η αστυνομία

Ο σερίφης του Λας Βέγκας αποκάλυψε, επίσης, ότι ο δολοφόνος είχε σταματήσει να πυροβολεί από το παράθυρο του ξενοδοχείου όταν έφτασε στην πόρτα του δωματίου του η αστυνομία.

Πιθανώς, όπως ανέφερε, επειδή προσπαθούσε να βρει κάποιο τρόπο διαφυγής από το σημείο.

Στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκε, επίσης, η εκρηκτική ουσία Tannerite, καθώς και 1.600 σφαίρες. Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν ο Πάντοκ σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει το όχημα αυτό για να διαφύγει, ο σερίφης αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Συμπονετικός και ευγενικός» λέει η σύντροφός του

Η σύντροφος του ενόπλου που σκότωσε 59 ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες άλλου, Μαριλού Ντάνλεϊ, βρίσκεται πλέον στο Λας Βέγκας και δήλωσε ότι αγνοούσε πως ο Στίβεν Πάντοκ σχεδίαζε να προχωρήσει στη σφαγή.

Σύμφωνα με μια δήλωσή της που διάβασε την Τετάρτη ενώπιον δημοσιογράφων ο δικηγόρος της Μάθιου Λόμπαρντ στο Λος Άντζελες.

Στο κείμενο η Μαριλού Ντάνλεϊ αναφέρει ότι στο πρόσωπο του Στίβεν Πάντοκ γνώρισε έναν άνδρα «ευγενικό», ο οποίος «νοιαζόταν», ήταν «ήσυχος». «Δεν μου είχε πει ποτέ τίποτα» που να άφηνε να γίνει αντιληπτό «πως επρόκειτο να συμβεί κάτι τόσο φρικτό», προσθέτει η ίδια.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση