HomeHL-9«Το παιδί μου δεν ενεπλάκη συνειδητά στην υπόθεση Λεμπιδάκη»

«Το παιδί μου δεν ενεπλάκη συνειδητά στην υπόθεση Λεμπιδάκη»

Συγκλονίζει η μητέρα της 16χρονης που θεωρήθηκε «ταχυδρόμος» των απαγωγέων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλευρό της ανήλικης κόρης της νυχθημερόν, βρίσκεται η μητέρα της 16χρονης μαθήτριας Λυκείου, την οποία φέρεται – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – να ενέπλεξε ο ίδιος της ο πατέρας στην υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη.

Κλονισμένη αλλά δυνατή η μητέρα της νεαρής κοπέλας που κρατήθηκε και ανακρίθηκε από τις αρχές, καταθέτει μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου τη συγκλονιστική μαρτυρία της για τα γεγονότα που ακολούθησαν της απελευθέρωσης του 53χρονου επιχειρηματία στη διάρκεια της εντυπωσιακής αστυνομικής επιχείρησης.

mhtera-anhlikhs-mosaiko-araxnh

Ο Γολγοθάς της μάνας αυτής, μιας ευγενικής φυσιογνωμίας με ιδιαίτερα αυξημένο μορφωτικό επίπεδο, ξεκίνησε το πρωί της περασμένης Δευτέρας, στο σπίτι της οικογένειας στο Ρέθυμνο, όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα και συνέλαβαν τον σύζυγο αλλά και την κόρη της, αφήνοντάς την εμβρόντητη.

Αμέσως μετά ξεκίνησε ο δικός της αγώνας δρόμου. Να βρεθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε η ίδια να βρεθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα κοντά στο παιδί της, που βίωνε μια τραυματική εμπειρία.

«Κινηθήκαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε μαζί με τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του παιδιού» λέει η ίδια με ηρεμία και ψυχικό σθένος κοιτάζοντας με αγάπη την 16χρονη κόρη της, την οποία από τη στιγμή της απελευθέρωσής της με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, δεν έχει αφήσει ούτε μια στιγμή από τα μάτια της. Άλλωστε, μάνα και κόρη φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δεμένες μεταξύ τους.

Βεβαιότητα

Η μεγάλη περιπέτεια στην οποία μπήκε η οικογένεια αιφνιδίασε και τις δύο. Η μητέρα της ανήλικης ωστόσο είναι σίγουρη για το παιδί της. Λέει με έμφαση «αποκλείεται το παιδάκι μου να ενεπλάκη συνειδητά στην υπόθεση της απαγωγής. Είμαι σίγουρη γι’ αυτό. Η κόρη μου είχε εμπιστοσύνη στον πατέρα της και έκανε σαπλά ότι της υποδείκνυε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γνώριζε ότι οι εξυπηρετήσεις αυτές σχετιζόταν με την απαγωγή του επιχειρηματία».

Ταχυδρόμος

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την κατάθεση που έδωσε η ίδια η μαθήτρια στους αστυνομικούς, κάποια στιγμή ο πατέρας της της ζήτησε να μεταφέρει στο ΚΤΕΛ και να παραδώσει σε συγκεκριμένο άνθρωπο έναν κίτρινο φάκελο που ήταν τοποθετημένος μέσα σε μια χρυσή νάιλον σακούλα. Κάποια άλλη φορά, της ζήτησε να αγοράσει από ψιλικατζίδικο κάρτα χρόνου ομιλίας για καρτοκινητό. Η μητέρα της όμως είναι πεπεισμένη «το παιδί μου είχε πλήρη άγνοια για την υπόθεση». Στον ίδιο ισχυρισμό εξάλλου βασίστηκε και η υπερασπιστική γραμμή της ανήλικης, η οποία την περασμένη Τρίτη μετά την απολογία της στον ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, επιστρέφοντας με ανακούφιση στην αγκαλιά της μητέρας της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση