HomeΚΟΣΜΟΣ«Ο Τίλερσον αποκάλεσε τον Τραμπ ηλίθιο και απείλησε να παραιτηθεί»

«Ο Τίλερσον αποκάλεσε τον Τραμπ ηλίθιο και απείλησε να παραιτηθεί»

Τι απαντά στα δημοσιεύματα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «ηλίθιο» λίγο πριν από το τέλος μιας συνάντησης στο Πεντάγωνο αυτό το καλοκαίρι και απείλησε με παραίτηση την ίδια περίοδο εξαιτίας των βαθιών διαφορών με τον Αμερικανό πρόεδρο, μετέδωσε σήμερα το NBC News.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, που επικαλέστηκε πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής διοίκησης, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας λίγες ημέρες μετά τη θυελλώδη αυτή συνεδρίαση που έγινε την 20η Ιουλίου προκειμένου να του ζητήσει να επιδεικνύει μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το NBC μετέδωσε ότι ο Μάικ Πενς και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης επέμειναν ώστε ο Ρεξ Τίλερσον να μην υποβάλει την παραίτησή του.

Η απάντηση του Τίλερσον

Ο Τίλερσον διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό να υποβάλει την παραίτησή του, τονίζοντας ότι παραμένει προσηλωμένος στην ατζέντα του αμερικανού προέδρου, όπως ακριβώς όταν ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα.

«Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να εγκαταλείψω αυτήν τη θέση» δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Βρίσκομαι εδώ για όσο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος θα νιώθει ότι μπορώ να είμαι χρήσιμος προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει» υπογράμμισε.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση