HomeΚΡΗΤΗΆμεση αναγκαιότητα η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων

Άμεση αναγκαιότητα η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων

Παρέμβαση στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα  την  συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ηρακλείου, κατέθεσε  ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρδάκης αναφέρεται στα δύο στάδια που βρίσκονται και λειτουργούν στην πόλη του Ηρακλείου, τα οποία χρήζουν άμεσα συντήρησης.

Το Παγκρήτιο είναι ένα Στάδιο ολυμπιακών προδιαγραφών που φιλοξένησε μάλιστα Ολυμπιακούς Αγώνες και του οποίου την διαχείριση μετά την διεξαγωγή των Αγώνων ανέλαβε δημοτική επιχείρηση. Ωστόσο η οικονομική κατάσταση του Δήμου δεν επιτρέπει την συντήρηση σε εκτεταμένες ζημιές που έχουν προκύψει, όπως αυτή της καταστροφής του στεγάστρου.

Επίσης, στο Ηράκλειο υπάρχει και το Στάδιο Ελευθερίας, του οποίου την διαχείριση έχει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στο οποίο αν και έγιναν κάποιες εργασίες συντήρησης το 2015 που αφορούσαν στην ασφάλεια θεατών (στα κιγκλιδώματα), εντούτοις το κρίσιμο έργο που είναι η αποκατάσταση του χλοοτάπητα, δεν έχει προχωρήσει, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αθλητών που προπονούνται καθημερινά σε αυτό.

Δεδομένου ότι το Παγκρήτιο Στάδιο φιλοξενεί κατά καιρούς διεθνείς διοργανώσεις και πανελλήνια πρωταθλήματα, τα οποία παρακολουθούνται από χιλιάδες θεατές και στα δύο στάδια του Ηρακλείου προπονούνται και έχουν τις έδρες τους δεκάδες αθλητικά σωματεία, ο κ. Βαρδάκης ρωτάει τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού για το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου και του χλοοτάπητα του Σταδίου Ελευθερίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση