HomeHL-GreeceΔεύτερη υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, ΠΓΔΜ

Δεύτερη υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, ΠΓΔΜ

Συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών των τεσσάρων χωρών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τετάρτη και Πέμπτη, 4-5 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η Δεύτερη Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών των τεσσάρων χωρών, καθώς και αξιωματούχων των υπουργείων Ενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η συνάντηση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της ελληνικής διπλωματίας για την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των όμορων κρατών των νοτίων Βαλκανίων και αποτελεί συνέχεια της τετραμερούς Υπουργικής Συνάντησης του 2016.

Βασική θεματική της συνάντησης αποτελούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις και προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και η περαιτέρω προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας.

Εξάλλου, θα τεθούν θέματα ασφάλειας, πυρόσβεσης και ενέργειας.

Από ελληνικής πλευράς θα μετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, ο οποίος θα προεδρεύσει των εργασιών, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας και, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο ΓΓ, Μ. Βερροιόπουλος.

Με τη λήξη των εργασιών, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, περί ώρα 17:00.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση