HomeΚΡΗΤΗΤο ΚΤΕΛ Ηρακλείου στις εκδηλώσεις για την εβδομάδα κινητικότητας

Το ΚΤΕΛ Ηρακλείου στις εκδηλώσεις για την εβδομάδα κινητικότητας

Στο Δήμο Χερσονήσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία συμμετείχε στις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Χερσονήσου, το ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου, για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2017, έπειτα από σχετική πρόσκληση που έλαβε η Δ/νση της εταιρείας, από το αρμόδιο τμήμα Προγραμματισμού και Οργάνωσης του Δήμου.

Στόχος της συνεργασίας του ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου με το Δήμο Χερσονήσου, είναι η από κοινού ευαισθητοποίηση και η ενθάρρυνση των πολιτών να επιλέγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις καθημερινές μετακινήσεις τους, καθώς και οι δύο φορείς συμμερίζονται την πεποίθηση ότι «οι περιβαλλοντικές προκλήσεις απαιτούν συνεργασία».

Η πρώτη αυτή συνεργασία, προέκυψε με αφορμή το κεντρικό θέμα του φετινού εορτασμού, δηλαδή την υιοθέτηση της Πολυτροπικότητας στις καθημερινές μας μετακινήσεις, και την χρήση περισσότερων βιώσιμων μεταφορικών μέσων προκειμένου να φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό, ήτοι βάδισμα, ΙΧ, λεωφορείο, τραμ, τρένο, μετρό κτλ.

Με σύνθημα λοιπόν, την «Έξυπνη Κινητικότητα–Ισχυρή Οικονομία» και κίνητρο την ενίσχυση της χρήσης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπως είναι το λεωφορείο, ο Δήμος Χερσονήσου παρήγαγε και διέθεσε υλικό προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας προς τη Δ/νση του ΚΤΕΛ, το οποίο με τη σειρά του διένειμε σε όλα τα λεωφορεία της υπεραστικής γραμμής για να διατεθούν προς το επιβατικό κοινό που μετακινήθηκε τις ημέρες αυτές από και προς το Δήμο Χερσονήσου αλλά και σε άλλους προορισμούς.

Ειδικότερα, στις 21/09/2017 υλοποιήθηκε η πρώτη στοχευμένη δράση δωρεάν μεταφοράς επιβατών.

Το δωρεάν πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε δύο πρωινές γραμμές μεταφοράς επιβατών του άξονα που συνδέει το Ηράκλειο με το Κοκκίνι Χάνι, τις Γούβες, την Ανάληψη, τον Ανισαρά, την Χερσόνησο και τα Μάλια.

Οι συμμετέχοντες ήταν στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις του Δήμου Χερσονήσου.

Στις 22/09/2017 υλοποιήθηκε η δεύτερη στοχευμένη δράση δωρεάν μεταφοράς επιβατών. Το πρόγραμμα αυτό είχε ευρύτερη στόχευση διότι η ομάδα στόχος έγινε διεθνής με τη συμμετοχή τουριστών.

Σε δύο δρομολόγια προς τα ξενοδοχεία των περιοχών της Ανάληψης και του Ανισαρά έγινε ενημέρωση των τουριστών οι οποίοι έλαβαν και τα αντίστοιχα ενημερωτικά έντυπα.

Τα προγράμματα αυτά έγιναν αποδεκτά με μεγάλο ενθουσιασμό από όλους τους επιβάτες.

Μέσω της συνεργασίας αυτής, το ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου αξιώνει να αποτελέσει το εφαλτήριο μιας σειράς συνεργειών με το Δήμο Χερσονήσου οι οποίες εκτός από την βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος θα επιφέρουν μια ευρύτερη προστιθέμενη αξία στην φύση και την υπόσταση του προσφερόμενου έργου προς την κοινωνία και από τους δύο φορείς, καθώς «οι περιβαλλοντικές προκλήσεις απαιτούν συνεργασία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση