Στο σπίτι του στα Καλέσα Ηρακλείου επέστρεψε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, απολαμβάνοντας πλέον την ελευθερία του στην αγκαλιά των δικών του ανθρώπων μετά την πολύμηνη απαγωγή του από τις 30 Μαρτίου.

Ο κ. Λεμπιδάκης βρισκόταν μέχρι εκείνη την ώρα στο χώρο της σχολής αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο, όπου μεταφέρθηκε αμέσως μετά την απελευθέρωση του, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από το γιατρό της σχολής, αλλά και να έχει τη φροντίδα των ψυχολόγων της αστυνομίας.

Εκεί ο απαχθείς έδωσε μία πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς, περιγράφοντας όλα όσα έζησε στα χέρια των απαγωγέων του, ενώ συναντήθηκε και με πρόσωπα της οικογένειας του, τα οποία έσπευσαν να τον συναντήσουν.

Ο ίδιος εμφανώς αδυνατισμένος και καταπονημένος από όλη αυτή την περιπέτεια, είχε πλήρη διαύγεια και απαντούσε σε κάθε ερώτηση των αστυνομικών, οι οποίοι προσπαθούσαν με διακριτικότητα και λεπτούς χειρισμούς να αποσπάσουν πληροφορίες, που θα τους φανούν χρήσιμες στις έρευνες τους.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι απαγωγείς του τον είχαν πάντα δεμένο με αλυσίδα και είχαν αλλάξει συνολικά έξι κρησφύγετα.

Στο δωμάτιο, όπου κρατείτο έμπαιναν δύο άτομα, τα οποία φορούσαν κουκούλες, ενώ κουκούλα φορούσαν και στον ίδιο, όταν τον μετέφεραν από το ένα κρησφύγετο στο άλλο.

Όσον αφορά στα βίντεο που είχαν στείλει οι απαγωγείς, ο κ. Λεμπιδάκης ανέφερε ότι είχαν γυριστεί μέσα στο κρησφύγετο και μου έλεγαν τι να πω.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 12 άτομα, στην πλειοψηφία τους κρητικής καταγωγής, οι οποίοι ανακρίνονται από τους αστυνομικούς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και για τη σύλληψη των υπολοίπων εμπλεκομένων στην υπόθεση, που υπολογίζεται ότι πρόκειται για συνολικά 17 άτομα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση