HomeHL-WorldΡωσία: Εξαρθρώθηκε πυρήνας τζιχαντιστών που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση

Ρωσία: Εξαρθρώθηκε πυρήνας τζιχαντιστών που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση

Επίσημη δήλωση της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαρθρώθηκε ένας τρομοκρατικός πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους που δρούσε στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου και έπαιρνε εντολές από το εξωτερικό.

Οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν εκρήξεις σε πολυσύχναστες περιοχές και σε εγκαταστάσεις υποδομής, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Ως αποτέλεσμα έρευνας που διεξήχθη στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας σταμάτησε τις δραστηριότητες ενός μυστικού πυρήνα  της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Τα μέλη του πυρήνα σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις το Σεπτέμβριο του 2017 σε πολυσύχναστους χώρους και σε εγκαταστάσεις υποδομής».

Επίσης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, ο τζιχαντιστικός πυρήνας περιλαμβάνει ρώσους υπηκόους από την περιοχή του Βορείου Καυκάσου και ελεγχόταν από ξένους παράγοντες. Συνελήφθησαν όλοι οι τζιχαντιστές, ενώ κατασχέθηκαν δύο ισχυρές αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές, όπλα και χειροβομβίδες.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση