HomeHL-SportsΚέρκυρα – Ξάνθη 0-2

Κέρκυρα – Ξάνθη 0-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ξάνθη επικράτησε 2-0 της Κέρκυρας σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της Super League. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τους Μεχία (65′) και Σιλά (85′) και κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά και απείλησαν στο 8ο λεπτό, με τον Παμλίδη να γίνεται αποδέκτης της πάσας του Μπαλάφα και τον Ζίφκοβιτς να του αρνείται το γκολ. Έξι λεπτά αργότερα ο Μεχία, με μακρινό σουτ, ανάγκασε σε θεαματική απόκρουση τον Γιαννακόπουλο, ενώ στο 19΄ ο Κίκε έκανε μια πολύ επικίνδυνη σέντρα – σουτ, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε η «βολίδα» του Αρτυματά στο 45΄.

Οι «Φαίακες» πίεσαν και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά ο γκολκίπερ των Ακριτών ήταν στη σωστή θέση για να αποσοβήσει τους κινδύνους που δημιούργησαν για την εστία του το σουτ του Νούνες στο 49΄ και η κεφαλιά του Τουράμ ένα λεπτό αργότερα. Η αποβολή του Μπαλάφα στο 72ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη, όμως, δεν επέτρεψε στην ομάδα του Ιονίου να φτάσει σε κάτι καλύτερο.

Η Ξάνθη προηγήθηκε 65’ με τον Μεχία, ενώ στο 85΄ ο Σιλά, με εκπληκτικό πλασέ έξω από την περιοχή να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Στο 77ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία της αγωνιστικής, με τον Ζίφκοβιτς να νικά τον Παμλίδη από τα τρία μέτρα. 

Γκολ: 65′ Μεχία, 85′ Σιλά

Κίτρινες κάρτες:
 Γρομητσάρης, Μπαλάφας – Λισγάρας

Κόκκινες κάρτες: 
72′ Μπαλάφας

Kέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): 
Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς (46′ Βενέτης), Τουράμ (71′ Ντουαλά), Γκόμες, Παμλίδης, Σπίνουλας, Σιόντης, Μπαλάφας, Επστάιν (43′ Νούνες), Ντιόγκο, Γρομητσάρης.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): 
Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γέντρισεκ (63′ Ρότσε), Λισγάρας, Ντε Λούκας, Κασάδο, Μπρίτο (87′ Κάστρο), Καμαρά, Σβαρνάς, Μεχία, Κίκε (79′ Σιλά).

Διαφήμιση
Διαφήμιση