HomeHL-SportsΑστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 2-0

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να ανοίξει την διαφορά της από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Οι Αρκάδες, που πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Super League άνοιξαν το σκορ στο 47’ με τον Μουνάφο, ενώ στο 81’ ο Μανιάς διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Αστέρας Τρίπολης περιόρισε την ΑΕΚ και επί της ουσίας δεν απειλήθηκε στο πρώτο μέρος. Εξαίρεση αποτελεί η φάση στο 23ο λεπτό, όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Οι Αρκάδες «πάγωσαν» τον ρυθμό και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, κρατώντας το 0-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας αιφνιδίασε την ΑΕΚ, σκόραρε και άνοιξε τον δρόμο για την επικράτησή του. Στο 47ο λεπτό ο Δουβίκας ταλαιπώρησε τον Βινίσιους, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Μουνάφο άνοιξε το σκορ, σε μία φάση όπου ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Τσιντώτας δεν εκτίμησε σωστά τη φάση.

Στο 51΄ ο Αστέρας έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, καθώς το σουτ του Ισνάλδο από πλάγια θέση βρήκε στον Γιαννούτσο και κατέληξε στο αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ.

Με τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ να αδυνατούν να δημιουργήσουν και να απειλήσουν, ο Αστέρας στο 81ο λεπτό έφτασε και σε δεύτερο γκολ, όταν σε εξαιρετική αντεπίθεση ο Μανιάς έφυγε στην πλάτη της άμυνας και νίκησε τον Τσιντώτα, υπογράφοντας την πρώτη εφετινή νίκη της ομάδας του.

Γκολ:
 47′ Μουνάφο, 81′ Μανιάς

Κίτρινες κάρτες: Ισνάλδο, Μουνάφο, Τσιλιανίδης – Βράνιες, Μπακασέτας, Γιαννούτσος, Γιόχανσον

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): 
Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Τσουκαλάς, Μουνάφο, Μαντίντα (90′ Τόνσο), Ισνάλδο (79′ Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Δουβίκας (74′ Μανιάς).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): 
Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Γιαννούτσος, Βινίσιους (55′ Λιβάια), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (63′ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο (70′ Τρίστανσον).

Διαφήμιση
Διαφήμιση