HomeHL-9Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν για καλό σκοπό στον Ημιμαραθώνιο Αρκαλοχωρίου

Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν για καλό σκοπό στον Ημιμαραθώνιο Αρκαλοχωρίου

Ικανοποιημένοι οι διοργανωτές – Πολύωρο γλέντι στη γραμμή τερματισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χιλιάδες αθλητές, αθλήτριες, αλλά και επισκέπτες, συμμετείχαν στον 3ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης που πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη φορά με μεγάλη επιτυχία στο Αρκαλοχώρι.

Παρακολουθήστε live τη διοργάνωση και τις παράλληλες εκδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=e2eFh86rHwg

Τους συμμετέχοντες δρομείς καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Αθλητικός Σύλλογος Υγείας (ΑΘΛΗ.Σ.Υ.), ο Δήμος Μινώα, οι Πολιτιστικοί σύλλογοι Αρκαλοχωρίου, Χουμερίου, Βόννης, Γαλατά και Θραψανού, οι οποίοι πρόσφεραν στον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που είχαν διοργανωθεί.

Την εκκίνηση του αγώνα στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου έδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της διοργάνωσης τονίζοντας ότι είναι μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. «Η Περιφέρεια συμμετέχει και στηρίζει όλες τις διοργανώσεις και τις δράσεις που αναδεικνύουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που παρακινούν μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με τον μαζικό αθλητισμό», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο οποίος και συνεχάρη τους συνδιοργανωτές του αγώνα. Παρόντες στην εκκίνηση ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ο οποίος  να σημειωθεί ότι συμμετείχε στον αγώνα) ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, εκπρόσωποι Αυτοδιοίκησης, φορέων κ.α.

Στον χώρο του αγώνα βρέθηκαν επίσης και οι κινητές μονάδες μαστογραφίας και οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις ενώ ο αγώνας στηρίζει τις κοινωνικές οργανώσεις «Όραμα Ελπίδας», «Ηλιαχτίδα», και «Καρδιά του Παιδιού».

Το αγωνιστικό μέρος

Οι συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης ξεπέρασαν τις 4.000 και στις 8:30 σήμερα το πρωί, ο Σύλλογος ΑΘΛΗ.Σ.Υ έδωσε το σύνθημα για την έναρξη του 3ου Ημιμαραθωνίου Κρήτης των 21 χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζεται πως πραγματοποιήθηκαν επίσης οι αγώνες δρόμου Arkalochori Street Run των 5 χλμ., των 10 χλμ, καθώς και των 1000 μέτρων στο Αρκαλοχώρι.

Στο μεταξύ, στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων τερμάτισαν μαζί και μάλιστα χέρι με χέρι ο Κώστας Γκελαούζος και ο Γιάννης Ζερβάκης, οι οποίοι θα μοιραστούν και το έπαθλο. Τρίτος τερμάτισε ο Χρήστος Βότσος.

Όσον αφορά στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Ελευθερία Πετρουλάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση