Το αθλητικό γεγονός που έγινε με την πολύ επιτυχημένη καμπάνια του γνωστό σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο την Κρήτη, είναι πια γεγονός. Με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 4.000, ο Σύλλογος ΑΘΛΗ.Σ.Υ έδωσε το σύνθημα για την έναρξη του 3ου Ημιμαραθωνίου Κρήτης των 21 χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιούνται επίσης οι αγώνες δρόμου Arkalochori Street Run των 5 χλμ., των 10 χλμ, καθώς και των 1000 μέτρων στο Αρκαλοχώρι.

Δείτε Live τη διοργάνωση:

https://www.youtube.com/watch?v=e2eFh86rHwg

Στο μεταξύ, στον αγώνα των τερμάτισαν μαζί και μάλιστα χέρι με χέρι ο Κώστας Γκελαούζος και ο Γιάννης Ζερβάκης, οι οποίοι θα μοιραστούν και το έπαθλο. Τρίτος τερμάτισε ο Χρήστος Βότσος.

gkelaouzos-zervakhs

Όσον αφορά στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Ελευθερία Πετρουλάκη.

petroulakh

hmimarathonios-krhths3

Σύμφωνα με τους διοργανωτές σκοπός των αγώνων είναι να προβληθεί η σπουδαιότητα και η αναγκαιότητα της άσκησης για τη διατήρηση της καλής μας υγείας. Το τρέξιμο και το περπάτημα ιδιαίτερα είναι η πιο εύκολη άσκηση καθώς πρόκειται για φυσικές κινήσεις του ανθρώπου.

Στους δρομικούς αγώνες συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, ανεξαρτήτου φυσικής κατάστασης, με τους διοργανωτές να επισημαίνουν ότι δικαίωμα στο τρέξιμο και τον υγιή τρόπο ζωής έχουν άτομα … ηλικίας από 6 έως 106 ετών.

hmimarathonios-krhths2

Στη μνήμη της Ελένης

Οι σημερινοί αγώνες, σύμφωνα με τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου είναι αφιερωμένοι στη μνήμη της Ελένης Αναθρεπτάκη, που έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια πεζοπορίας τον περασμένο Μάιο, στην περιοχή Ζούρβα  Χανίων.

Η Ελένη Αναθρεπτάκη
Η Ελένη Αναθρεπτάκη

Περίπου 4000 οι συμμετοχές

Οι συμμετοχές έφθασαν περίπου τις 4.000, ενώ για τη διοργάνωση εργάστηκαν δεκάδες εθελοντές, οι οποίοι και σήμερα βρέθηκαν από νωρίς στο Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου.

Μετά το τέλος των αγώνων θα ακολουθήσει μεγάλο υπαίθριο γλέντι.

Υπενθυμίζεται τέλος πως η προωθητική καμπάνια του 3ου Ημιμαραθωνίου Κρήτης με πρωταγωνίστριες τη γιαγιά και τη μάνα του κρητικού δρομέα, είχε μεγάλη απήχηση σε ολόκληρη την Ελλάδα με το περιεχόμενό της.

hmimarathonios

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, λόγω της διεξαγωγής του Ημιμαραθώνιου.

Η εφαρμογή των μέτρων έχει ως σκοπό την απρόσκοπτη τέλεση των αγώνων αλλά και τη διευκύλυνση στις μετακινήσεις των πολιτών.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων από τις 08:00 έως τις 14:00 στην διαδρομή από Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου – Μάχης Κρήτης – πάροδος Ελ. Βενιζέλου Α’ – Ελ. Βενιζέλου – πλατεία Μεταμορφώσεως – Αγίου Κωνσταντίνου – Πλατεία Δασκαλογιάννη – Σάββα Πέππα – Ελευθερίου Βενιζέλου – πάροδος Ελ. Βενιζέλου Α’ – Μάχης Κρήτης – Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.

Το έπαθλο της διοργάνωσης
Το έπαθλο της διοργάνωσης

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων από Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου – Μάχης Κρήτης – πάροδος Ελ. Βενιζέλου Α’ – Ελ. Βενιζέλου – παλαιά επαρχιακή οδό Αρκαλοχωρίου / Ηρακλείου – τοπικού διαμερίσματος Χουμερίου – διασταύρωση 2ο χλμ Επαρχιακής οδού Αρκαλοχωρίου / Ηρακλείου – τοπικό διαμέρισμα Γαλατά – επαρχιακή οδό Γαλατά / Βόνης – τοπικό διαμέρισμα Βόνης – επαρχιακή οδός Βόνης / Θραψανού – τοπικό διαμέρισμα Θραψανού – Επαρχιακή οδός Θραψανού / Αρκαλοχωρίου – ανώνυμη οδός όπισθεν ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου – Α. Παπανδρέου – Ελ. Βενιζέλου – πάροδος Ελ. Βενιζέλου Α’ – Μάχης Κρήτης – Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο Αρκαλοχώρι κατά τις ώρες διακοπής της κυκλοφορίας θα διεξάγεται μέσω παράπλευρων οδών δηλαδή όλα τα οχήματα με κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Καστέλλι, Βιάννο, Γαρίπα κλπ, καθώς και αντιστρόφως από προαναφερόμενες περιοχές προς το Ηράκλειο, θα εκτρέπονται από την περιφερειακή οδό Αρκαλοχωρίου.

hmimarathonios-krhths

Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς τα τοπικά διαμερίσματα Θραψανό, Βόνη, Γαλατά και Χουμέρι θα διεξάγεται από λοιπές παράπλευρες οδούς.

Η διακοπή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται σταδιακά κατά μήκος της διαδρομής και θα αποδίδεται στην κυκλοφορία αμέσως μετά την διέλευση των αθλητών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση