HomeΚΡΗΤΗΜην καταλήξουν τα υπεραιωνόβια δέντρα της Κρήτης σε… τζάκια

Μην καταλήξουν τα υπεραιωνόβια δέντρα της Κρήτης σε… τζάκια

Έκκληση πολιτών του τόπου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να μην καταλήξουν τα υπεραιωνόβια δέντρα της Κρήτης σε… τζάκια ζητά η ομάδα «Σωτηρία Μνημειακών Ελαιοδέντρων Κρήτης» με ανάρτησή της στο facebook.

Όπως αναφέρεται έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες κοπής δέντρων για να εξασφαλιστούν τα ξύλα που θα χρησιμοποιηθούν στα τζάκια το χειμώνα. Η Ομάδα ζητά τον σεβασμό των υπεραιωνόβιων ελιών όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας τονίζοντας ότι και εμείς «ας παραδώσουμε στην επόμενη γενιά αυτά τα μνημεία της φύσης, έτσι όπως τα παραλάβαμε από την προηγούμενη».

Αναλυτικά η ανάρτηση

Προχωρούν και φέτος με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες κοπής δέντρων από ανθρώπους που είτε τα πουλούν είτε απλά θέλουν να εξασφαλίσουν ξύλα για να ζεσταθούν το χειμώνα. Δεν λέμε να μην κλαδεύουν ακόμα και να εκριζώνουν τα δέντρα τους όσοι ιδιοκτήτες το επιθυμούν ή φροντίζουν για τη ζεστασιά τους, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Η περιουσία άλλωστε είναι δική τους, ότι θέλουν την κάνουν ! Αυτό που λέμε είναι ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΡΙΖΩΝΟΥΝ τις παλιές, τις υπεραιωνόβιες, τις πολύ μεγάλες ελιές ! Τις ελιές που σεβάστηκαν οι προηγούμενες γενιές. Οι γενιές που επίσης πέρασαν κρύο, κακουχίες, ακόμα και πολέμους ! Οι πρόγονοί μας τις σεβάστηκαν ! Μην τις λεηλατήσει η δική μας η γενιά ! Ας παραδώσουμε στην επόμενη γενιά αυτά τα μνημεία της φύσης, έτσι όπως τα παραλάβαμε από την προηγούμενη.

https://www.youtube.com/watch?v=ytYPw1TZsA0&feature=share

Διαφήμιση
Διαφήμιση