HomeΕΛΛΑΔΑΑυτή είναι η σπείρα που «χτύπησε» τα ΕΛΤΑ στα Χανιά

Αυτή είναι η σπείρα που «χτύπησε» τα ΕΛΤΑ στα Χανιά

Είχε «πλούσια» δράση και σε Αττική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βίντεο με τη δράση των μελών της εξαμελούς σπείρας που χτυπούσε σούπερ μάρκετ και καταστήματα χρησιμοποιώντας ως οχήματα διαφυγής μοτοσικλέτες στην Αττική και άλλων περιοχών – μεταξύ των οποίων και της Κρήτης – έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της εν λόγω σπείρας είχαν διαπράξει και την ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Αναπαύσεως στα Χανιά τον περασμένο Ιούλιο.

Στο βίντεο καταγράφεται το mondus operandi της σπείρας και όπως φαίνεται προσέγγιζαν τους στόχους τους με μηχανές και στη συνέχεια χτυπούσαν σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων αρπάζοντας χρήματα από τα ταμεία.

https://www.youtube.com/watch?v=-zwEYRpZvAw

Η σπείρα ήταν τόσο οργανωμένη ώστε ολοκλήρωνε τα χτυπήματά της μέσα σε 90 δευτερόλεπτα.

Όσο για τα μέλη της, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους φορώντας κράνη, μπουφάν και γάντια προκειμένου να μην καταγράφονται τα πρόσωπά τους από τις κάμερες ασφαλείας αλλά και να μην αφήνουν αποτυπώματα.

Εκτός από το βίντεο η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα και τις φωτογραφίες των πέντε μελών της σπείρας που έχουν συλληφθεί ενώ αναζητείται ένας 31χρονος.

Οι πέντε συλληφθέντες είναι:

ΜΠΑΛΤΑΣ Χρήστος του Ευαγγέλου και της Δήμητρας, γεννηθέντα στις 14-1-1965 στην Αθήνα

1-melos-organosis

1-melos-organosis2ΔΕΔΕΣ Τρύφωνας του Αναστασίου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 11-9-1969 στον Πειραιά

2-melos-organosis 2-melos-organosis2ΤΣΑΚΝΗΣ Δημήτριος του Κωνσταντίνου και Κλεονίκης, γεννηθέντα στις 21-2-1984 στην Νίκαια

3-melo-organosis 3-melos-organosi2ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος του Γεωργίου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα στις 15-1-1985 στην Αθήνα

4-melos-organosis 4-melos-organosis2ΜΠΑΛΤΑΣ Ευάγγελος του Χρήστου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 22-6-1988 στο Μαρούσι

5-melos-organosis 5-melos-organosis2

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση και την αξίωση της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν προκύψουν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319307, 210-5319305 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση