HomeHL-MarketEurobank: Παράθυρο ευκαιρίας σε μικρομεσαίους για μπίζνες στο εξωτερικό

Eurobank: Παράθυρο ευκαιρίας σε μικρομεσαίους για μπίζνες στο εξωτερικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η συνεργασία της τράπεζας με την Banco Santander και επτά ακόμη τράπεζες και η δυνατότητα που δίνει σε ΜμΕ να συνεργαστούν με 11.000 ξένες επιχειρήσεις. Το Trade Club, τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν τα μέλη και τα οφέλη.Η συνεργασία της τράπεζας με την Banco Santander και επτά ακόμη τράπεζες και η δυνατότητα που δίνει σε ΜμΕ να συνεργαστούν με 11.000 ξένες επιχειρήσεις. Το Trade Club, τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν τα μέλη και τα οφέλη.

Πρόσβαση στην εμπορική δραστηριότητα, στα αγαθά αλλά και στο καταναλωτικό κοινό σε περισσότερες από 22 χώρες δίνει η Eurobank σε χιλιάδες μικρές και μεσαίες ελληνικές εξαγωγικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις, μέσω της ισχυρής ομάδας διεθνών τραπεζικών ομίλων, του Trade Club Alliance, στην οποία η τράπεζα συμμετέχει και αποτελεί τον αποκλειστικό partner για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στους τρεις μήνες λειτουργίας του εν λόγω club, έχουν εγγραφεί 180 ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να συνεργασθούν εμπορικά με 11.000 ξένες εταιρείες-πελάτες των τραπεζικών ομίλων που ίδρυσαν το Trade Club Alliance.

Το Trade Club σχεδιάστηκε από την ισπανική Banco Santander, αρχικά για να διασυνδέσει τις επιχειρήσεις/πελάτες της ανά την υφήλιο, όπου η ισπανική τράπεζα διέθετε παρουσία. Σήμερα, το club αριθμεί επτά τράπεζες εκτός από τις Banco Santander και Eurobank: Τις Nordea, Rabobank, Attijariwafa, KBC, Industrial Bank of Korea (IBK), SIAM, Banco BPM, ενώ η Credit Agricoleολοκληρώνει τώρα τη διαδικασία ένταξής της.

Στόχος είναι το εν λόγω δίκτυο να προσφέρει έως το τέλος του 2017 πρόσβαση σε περισσότερες από 30 χώρες και να καλύψει ένα ευρύ φάσμα αγορών-στόχων όπως Ηνωμένες Πολιτείες, Κίνα, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία κ.ά.

Η ένταξη της Eurobank στο Trade Club ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων επαφών και διεργασιών του τομέα Global Transaction Banking με την Banco Santander και η ολοκλήρωση του «deal» υπήρξε αποτέλεσμα διεξοδικού «due diligence» εν μέσω καθεστώτος Capital Controls που διενήργησε ο ισπανικός όμιλος, προκειμένου να επισφραγίσει τη συμφωνία και να επιλέξει τη Eurobank ως στρατηγικό της εταίρο για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα οφέλη

Στόχος της Eurobank αποτελεί η τόνωση της εξωστρέφειας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων επί πραγματικού καθώς μέσω του Trade Club τούς δίνεται η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με 11.000 ξένες εταιρείες και να πουλήσουν προϊόντα στις διεθνείς αγορές και να αγοράσουν από αυτές, όταν πρόκειται για εισαγωγικές.

Ουσιαστικά, οι επιχειρήσεις μπαίνουν στην πλατφόρμα και ανάλογα τη δραστηριότητά τους βρίσκουν τα κανάλια (προμηθευτές, εταιρείες) διοχέτευσης των προϊόντων τους. Το εγχείρημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, δεδομένου ότι το βασικό κανάλι είναι ένα από τους συνεργαζόμενους διεθνείς τραπεζικούς ομίλους, οι οποίοι εκ των πραγμάτων διαθέτουν στις τοπικές αγορές πελάτες που δυνητικά μπορούν να συνεργασθούν εμπορικά με τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύντομα πρόσβαση στο εν λόγω δίκτυο θα αποκτήσουν (σ.σ. πλην των ελληνικών και κυπριακών επιχειρήσεων) και πελάτες της Eurobank από τις θυγατρικές της Βουλγαρίας και της Σερβίας.

Τα κριτήρια

Μέλη του Trade Club Alliance μπορούν να γίνουν επιλεγμένοι πελάτες -επιχειρήσεις- των τραπεζών που απαρτίζουν το club. Έτσι, μία ελληνική επιχείρηση πρέπει να συνεργάζεται με τη Eurobank (σ.σ. ανεξάρτητα αν διατηρεί τραπεζική σχέση και με άλλη ελληνική τράπεζα) και να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια,βάσει της πιστοληπτικής της ικανότητας, της οικονομικής ευρωστίας, των προοπτικών και της βιωσιμότητάς της. Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν αυτό το παράθυρο στο διεθνές εμπόριο δεν πρέπει να έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

«Μαγιά» το Exportgate

Το Exportgate ήταν το βασικό «εργαλείο» της στρατηγικής που επέλεξε η Eurobank στην προσπάθεια υποστήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων και αποτέλεσε τη «μαγιά» για την ένταξή της στο Trade Club Alliance.

Διαφήμιση
Διαφήμιση