HomeHL-GreeceΣαντορινιός κατά Κουρουμπλή: Έγιναν επικοινωνιακά λάθη

Σαντορινιός κατά Κουρουμπλή: Έγιναν επικοινωνιακά λάθη

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λάθη στην επικοινωνιακή διαχείριση του ατυχήματος του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και της ρύπανσης του Σαρωνικού από την πετρελαιοκηλίδα, παραδέχτηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ωστόσο επιχείρησε να αποσοβήσει όλες τις κυβερνητικές ευθύνες.

Ουσιαστικά με την παραδοχή των επικοινωνιακών λαθών, ο κ. Σαντορινιός άφησε αιχμές κατά του προϊστάμενου του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον οποίο όμως δεν κατονόμασε.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το κατά πόσο έγιναν λάθη στη διαχείριση από την πλευρά του υπουργείου, απάντησε αρχικά ότι «λάθη ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν» και στη συνέχεια διευκρίνισε: «Μπορεί να έχουν γίνει και λάθη, αλλά στο μεγαλύτερο βαθμό τα πράγματα έγιναν, όπως έπρεπε … Επικοινωνιακά έχουν γίνει λάθη, οφείλω να το ομολογήσω, μπορούσε να υπάρχει μία καλύτερη επικοινωνιακή διαχείρηση».

Επίσης, ο κ. Σαντορινιός προσπάθησε να πείσει ότι έγιναν όλες οι διαδικασίες χωρίς χρονική καθυστέρηση, φέρνοντας ως παράδειγμα άλλες περιπτώσεις πλοίων, όπως το sea diamond. Σε σχέση με τις διαδικασίες απάντλησης ανέφερε ότι ξεκίνησαν άμεσα και πως ολοκληρώνονται σήμερα ή αύριο.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας ρωτήθηκε για το αν θέλει να ζητήσει συγγνώμη και απάντησε: «Δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω συγγνώμη από αυτούς που έχουν πληγεί. Δίνω μάχη για να καθαριστούν όσο πιο γρήγορα οι παραλίες. Είναι καλύτερα τα πράγματα στην Πειραϊκή και στο Παλαιό Φάληρο. Το συντονισμό για τον καθαρισμό των παραλιών μου τον έδωσε ο υπουργός».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση