HomeHL-GreeceΠολιτικό Συμβούλιο συγκάλεσε ο A. Τσίπρας για το Ελληνικό

Πολιτικό Συμβούλιο συγκάλεσε ο A. Τσίπρας για το Ελληνικό

Οι εξελίξεις προκαλούν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο συγκάλεσε εσπευσμένα ο πρωθυπουργός, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αναβολή του ΚΑΣ για την επόμενη εβδομάδα, για την επένδυση στο Ελληνικό.

Όπως όλα δείχνουν το ζήτημα με την επένδυση στο Ελληνικό απασχολεί πολλαπλά κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει βρει ισχυρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, πλην όμως θέληση της κυβέρνησης είναι πλέον να προχωρήσει. Διαφορετικά, θα υπάρχει θέμα και με τους θεσμούς και φυσικά θα ακυρώσει το κυβερνητικό αφήγημα.

Ο ίδιος o πρωθυπουργός θα κληθεί -όπως όλα δείχνουν- να λύσει το γόρδιο δεσμό της επένδυσης στο Ελληνικό, που κατάντησε «γεφύρι της Άρτας», εκθέτοντας όλο και περισσότερο κάθε φορά την αξιοπιστία της κυβέρνησης αλλά και τη βούλησή της να προχωρήσει τα μεγάλα επενδυτικά προγράμματα.

Τι κι αν για την πρόοδο της επένδυσης στο Ελληνικό, έχει κάνει αναφορές ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Τι κι αν ο ίδιος επίσης έχει τεθεί επικεφαλής της Task Force που θα επιχειρήσει να δρομολογήσει ταχύτατα τις μεγαλύτερες επενδύσεις που είναι σε ώριμη φάση. Εδώ και μήνες γίνεται …«του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς με έναν μαγικό τρόπο αποφάσεις δεν λαμβάνονται, και συνεδριάσεις αναβάλλονται όπως η χθεσινή του ΚΑΣ.

Οι πληροφορίες λένε ότι αν και ασκήθηκαν πιέσεις από το Μαξίμου, το μπλοκάρισμα της επένδυσης στο Ελληνικό έχει προκαλέσει εκνευρισμό. Ενδεικτική αυτού, ήταν η βραδινή διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την οποία ναι μεν η κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο σε θεσμούς και δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν σύμφωνα με τον νόμο, ωστόσο το μήνυμα ήταν σαφες: «Σκόπιμες κωλυσιεργίες δεν είναι αποδεκτές».

Πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι η ευρεία σύσκεψη που γίνεται υπό τον Αλέξη Τσίπρα έχει στόχο να απεμπλακεί η ολοκλήρωση της επένδυσης.

Όσο για τη βαθμολόγηση των υπουργών, το υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται ότι θα είναι από τα πρώτα στα οποία θα υπάρξει αλλαγή σκυτάλης…..

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση