HomeΕΛΛΑΔΑΚαθυστερήσεις και διαφωνίες: Σε αχαρτογράφητα ύδατα η κεντροαριστερά

Καθυστερήσεις και διαφωνίες: Σε αχαρτογράφητα ύδατα η κεντροαριστερά

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των υπογραφών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοιχτά παραμένουν τα θέματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, της ψήφου εξ αποστάσεως, το πόσες και που θα είναι οι κάλπες, όπως και η ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που θα υπογράψει τις απαραίτητες συμβάσεις

Νέο μέτωπο άνοιξε σήμερα μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς, καθώς στην υποεπιτροπή για τις κάλπες (αριθμός, διασπορά κτλ) ο εκπρόσωπος του κ. Αλιβιζάτου παρουσίασε σχέδιο για τοποθέτηση 580 από 1400 που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Στο άκουσμα της είδησης αντέδρασε έντονα ο εκπρόσωπος του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ενώ από τη Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούν να μην υπάρχει κάλπη σε κάθε καποδιστριακό δήμο.

Από το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν και τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός πως οι επιστολές για τις εταιρίες λογισμικού, οι οποίες θα υποστηρίξουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία, «έφυγαν» από την επιτροπή Αλιβιζάτου μόλις χθες το πρωί.

Οι επιστολές περιλαμβάνουν διορία μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης. Οπότε μετά θα πρέπει μετά να ζητηθεί η προσφορά της Wind, κάτι που θα μπορούσε να γίνεται και παράλληλα.

Καθυστέρηση υπάρχει και στην ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, που θα υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις.

Κατόπιν αυτών στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχουν στελέχη τα οποία θέτουν ανοιχτά ένα ερώτημα: ποιοι θέλουν να εκτροχιάσουν τις κάλπες της 5ης και 12ης Νοεμβρίου; Για την ώρα στο παρασκήνιο, είναι θέμα χρόνου όμως τα ζητήματα αυτά να τεθούν και δημόσια.

Και όλα αυτά, ενώ παραμένει και η εκκρεμότητα με τη ψήφο εξ αποστάσεως, με τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη να ανταλλάσσουν σήμερα μηνύματα μέσω δηλώσεων και συνεντεύξεων.

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των υπογραφών…

Προς τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας

Αγαπητέ Φίλες και Φίλοι,

Ολοκλήρωσα με τους συνεργάτες μου τον δειγματοληπτικό έλεγχο των υπογραφών υποστήριξης των υποψηφίων. Δεν εντόπισα εικονικές υπογραφές και οι παραλείψεις στοιχείων που επεσήμανα δεν είναι για κανένα υποψήφιο τόσες ώστε να οδηγεί στον αποκλεισμό του.

Για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα, σας αποστέλλω συνημμένως σχετικό πίνακα με τον συνολικό αριθμό των υπογραφών κάθε υποψηφίου και τον αριθμό των υπογραφών που συγκέντρωσαν σε κάθε περιφέρεια. Η κ. Γεννηματά υπέβαλε επιπροσθέτως και 115 υπογραφές αποδήμων.

Κατόπιν αυτού, στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής, θα εισηγηθώ να επικυρωθούν όλες οι υποψηφιότητες.

Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου,

Ν.Κ. Αλιβιζάτος
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση