HomeΕΛΛΑΔΑΤί απαντά η διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς για τα ποντίκια στα πλυντήρια

Τί απαντά η διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς για τα ποντίκια στα πλυντήρια

Στην εταιρεία απεντόμωσης ρίχνει τα βάρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εταιρεία που έχει αναλάβει την απολύμανση των χώρων ρίχνει τις ευθύνες η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς την ευθύνη για το περιστατικό με την εμφάνιση τρωκτικών στα πλυντήρια του νοσηλευτικού ιδρύματος. Επίσης, έχει ορισθεί η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών των εμπλεκομένων υπάλληλων για ελλιπή άσκηση καθηκόντων.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η κυρία Μαρία Βλάχου αναφέρει ότι «μετά την εμφάνιση τρωκτικού και την αυτοψία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας έγινε έγγραφο προς την ανάδοχο εταιρεία από την οποία ζητούνται εξηγήσεις για την μη αποτελεσματική αντιμετώπιση του έργου όπως αναφέρεται στην προσφορά της» και προσθέτει ότι θα εξεταστεί η επιβολή προστίμου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία «καθώς θεωρούμε ότι είναι υπεύθυνοι για την καλή εκτέλεση της σύμβασης».

Ακόμα επισημαίνεται ότι ήδη έχει ορισθεί η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών των εμπλεκομένων υπάλληλων για ελλιπή άσκηση καθηκόντων.

Τέλος, αναφέρει ότι έχει γίνει μυοκτονία και απολύμανση της αποθήκης της Ορθοπεδικής Κλινικής και τοποθετήθηκαν επιπλέον δολωματικοί σταθμοί. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έστειλε γραπτές οδηγίες για την σωστή αντιμετώπιση του συμβάντος και τα μέτρα πρόληψης που έπρεπε να ληφθούν για την μετάδοση νοσημάτων από τρωκτικά. Επιπλέον εχει γίνει προμήθεια αεροστόπ πόρτας και σύσταση στο προσωπικό να παραμένουν οι εξωτερικές θύρες κλειστές και έλεγχος όλων των αγωγών αποχέτευσης εντός και εκτός του Νοσοκομείου και έχουν τοποθετηθεί σχάρες σε πατοσίφωνα μπάνιου.

Αναφορικά με το περιστατικό της διαρροής ατμού στον χώρο των πλυντηρίων η διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς την αποδίδει σε ρωγμή σε σημείο του σωλήνα ατμού η οποία επισκευάστηκε άμεσα από τεχνικούς.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση