HomeHL-9Η Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης σε εκδήλωση στο Ηράκλειο

Η Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης σε εκδήλωση στο Ηράκλειο

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Αγάπησε την πόλη σου, προστάτεψε τ' αδέσποτα”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης πρόκειται να παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου μαζί με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας την ερχόμενη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των σεμιναρίων-παρουσιάσεων που διοργανώνει ο δήμος από τις 2-13 Οκτωβρίου με κεντρικό θέμα “Αγάπησε την πόλη σου, προστάτεψε τ’ αδέσποτα”.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

•Ομιλία εκ μέρους του ΜΦΙΚ, με θέμα «Οικόσιτα ζώα και άγρια πανίδα: Τα δηλητηριασμένα δολώματα δεν κάνουν διακρίσεις» από τις 18.00 έως τις 18.30μ.μ.

•Παρουσίαση του κτηνιάτρου κ. Θανάση Μοσχοβάκου με θέμα «Αδέσποτα και Κυνοκομείο Ηρακλείου», από τις 18.30 έως τις 19.00μ.μ.

•Επίδειξη από τα δύο κλιμάκια της Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ) στον αύλειο χώρο του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου από τις 19.00 έως τις 20.00μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης οι χειριστές των δύο ειδικά εκπαιδευμένων στην ανεύρεση δηλητηριασμένων δολωμάτων σκύλων, θα παρουσιάσουν τη διαδικασία με την οποία εκτελούν τις περιπολίες ανίχνευσης, στον οριοθετημένο χώρο του Θεατρικού Σταθμού.

Η επίδειξη περιλαμβάνει και την τοποθέτηση «δολωμάτων», για το λόγο αυτό θα υπάρχει επίβλεψη και περιορισμός πρόσβασης στο χώρο για τους επισκέπτες.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει την επίδειξη σε απόσταση ασφαλείας και μετά το πέρας της εκδήλωσης, να συνομιλήσει απευθείας με τους χειριστές Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες κ. Γιάννη Γρηγοράκη και κο Σπύρο Νηστικάκη και να γνωρίσει από κοντά την Καρίνα και τη Ντάικα.

Για περισσότερες πληροφορίες: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, κα Πόπη Μπαξεβάνη, 2810 393281 Δήμος Ηρακλείου, Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Εθελοντισμού-ΚΕΣΑΝ, κα Εύα Μαρτιμιανάκη, 2813409232

Διαφήμιση
Διαφήμιση