Στον ανακριτή Ρεθύμνου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα μετά την 48ωρη προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν προκειμένου να απολογηθούν, οι δύο Γεωργιανοί που φέρονται ως οι διακινητές των 44 προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι κινδύνευσαν να πνιγούν στη θάλασσα της νότιας Κρήτης.

Οι δύο συλληφθέντες, ο 35χρονος άνδρας και η 34χρονη γυναίκα, εντοπίστηκαν από τις λιμενικές αρχές, ανάμεσα στους ναυαγούς στις νήσους Παξιμάδια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν της σύλληψης και για τον λόγο αυτό είχαν κρυφτεί σε σπηλιά στο ακατοίκητο νησάκι, όπου και εντοπίστηκαν.

Οι δύο Γεωργιανοί υπήκοοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ρεθύμνου ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε στον ανακριτή για τις απολογίες τους.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως οι 44 πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναίκες και μικρά παιδιά, επέβαιναν σε σκάφος, το οποίο παρουσίασε βλάβη μεσοπέλαγα, με αποτέλεσμα να βυθιστεί. Οι ναυαγοί, εξουθενωμένοι κατάφεραν να φτάσουν στα Παξιμάδια το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, όπου και διανυκτέρευσαν, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν την προσέγγιση των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος που έσπευσαν σε βοήθεια από τους σταθμούς της Αγίας Γαλήνης και του Κόκκινου Πύργου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση