HomeHL-9Σε αναβρασμό η εκπαιδευτική κοινότητα στο Ηράκλειο

Σε αναβρασμό η εκπαιδευτική κοινότητα στο Ηράκλειο

Ορατό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η εκπαιδευτική κοινότητα στο Ηράκλειο, λόγω των σοβαρών προβλημάτων στον χώρο της παιδείας.

Τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά θα απασχολήσουν τη γενική συνέλευση του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 σήμερα το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις της παλιάς Ακαδημίας.

Η συνέλευση διοργανώνεται εκτάκτως, προκειμένου δάσκαλοι και νηπιαγωγοί να ενημερωθούν για την διαμορφωθείσα κατάσταση στα σχολεία, λίγες μόλις ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τη διοργάνωση κινητοποιήσεων στα τέλη του μήνα με αρχές Οκτωβρίου.

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών αποτελούν πάγιες διεκδικήσεις του κλάδου και επικεντρώνονται – μεταξύ άλλων – στην καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, στους μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την οριστική κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία, στην εξάλειψη του φαινομένων της ομηρίας των αναπληρωτών και στην ποιοτική αναβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση