HomeΚΟΣΜΟΣΜαδρίτη: Η Καταλονία δεν διαθέτει τα απαραίτητα για διαφανή ψηφοφορία

Μαδρίτη: Η Καταλονία δεν διαθέτει τα απαραίτητα για διαφανή ψηφοφορία

Πυρετός στην Ισπανία με αφορμή το δημοψήφισμα της Κυριακής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι ισπανικές αρχές έκαναν αρκετά για να πλήξουν την αξιοπιστία και να αποτρέψουν τη διεξαγωγή ενός προγραμματισμένου δημοψηφίσματος της Κυριακής για την ανεξαρτησία της Καταλονίας» δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters δύο ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως τώρα να επιτρέψουν να γίνει ένα «πάρτι» απόσχισης.

«Μπορεί να υπάρξει ένα πάρτι την Κυριακή, στο οποίο, σε πλατείες και σε δρόμους κάποιες κάλπες μπορεί να στηθούν και μια ψηφοφορία–κοροϊδία μπορεί να πραγματοποιηθεί. Αλλά δεν θα είναι ένα δημοψήφισμα», τόνισε ένας από τους αξιωματούχους που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Οι αξιωματούχοι επισήμαναν ότι οι αρχές της Καταλονίας δεν διαθέτουν μια κατάλληλη εκλογική επιτροπή, κάλπες, ψηφοδέλτια και υλικό με απογραφικές καταγραφές και εκλογικούς καταλόγους και άλλο υλικό που χρειάζεται για τη διεξαγωγή μιας διαφανούς ψηφοφορίας.

Επίσης ανέφεραν ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ή μια ενδεχόμενη μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας που θα ακολουθήσει έπειτα δεν θα λάβει καμία διεθνή αναγνώριση ή νομιμότητα.

«Ούτε η Βενεζουέλα, ούτε η Βόρεια Κορέα θα την αναγνωρίσουν. Και αν το κάνουν, δεν είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει πολύ την εκστρατεία ανεξαρτησίας», είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.
tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση