HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠλήθος κόσμου στο φεστιβάλ «Γη-Πολιτισμός-Τουρισμός»

Πλήθος κόσμου στο φεστιβάλ «Γη-Πολιτισμός-Τουρισμός»

Στον δήμο Πλατανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή πλήθους κόσμου ξεκίνησε χθες Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου το τελικό διήμερο του 7ου Φεστιβάλ  «Γη- Πολιτισμός- Τουρισμός» του Δήμου Πλατανιά.

Οι  βιωματικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν είχαν  στόχο τη σύνδεση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, μέσω της γνωριμίας  Ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τα τοπικά μας προϊόντα. Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ “κύλησε” με απολυτή επιτυχία.

Το πρωί της Κυριακής , περίπου 50 τουρίστες που κάνουν διακοπές στην περιοχή του Πλατανιά, βρέθηκαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ, σε αμπελώνα της περιοχής όπου και έζησαν την εμπειρία του τρύγου με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, μαζί με ντόπιους καλλιεργητές.

sdr

Την ίδια μέρα από νωρίς το απόγευμα. στην πλατεία του Πλατανιά εκατοντάδες επισκέπτες συμμετείχαν σε μια μεγάλη γιορτή με πάτημα σταφυλιών , παραγωγή τσικουδιάς , καθώς και γεύσεις προϊόντων που έχουν ως βάση  το σταφύλι και το κρασί. Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιά  παρασκεύαζαν από νωρίς  την παραδοσιακή μουσταλευριά ( παραδοσιακό γλυκό που δημιουργείται από  μούστο , αλεύρι και καρυκεύματα ), ενώ οι επισκέπτες της περιοχής έβλεπαν τις διαδικασίες παραγωγής αλλά και “βίωσαν” τη μοναδική εμπειρία «του πατήματος» των σταφυλιών, καθώς το πατητήρι τους περίμενε.

Παράλληλα παρακολουθούσαν τη διαδικασία απόσταξης και παραγωγής τσικουδιάς, ενώ ο παραδοσιακός σύλλογος “ΤΟ ΡΟΔΟ” αναβίωνε το  παραδοσιακό καφενείο στην πλατεία  ,προσφέροντας τοπικά ποτά και εδέσματα αλλά και δίνοντας χρώμα παράδοσης και τοπικού πολιτισμού … Η Λέσχη αρχιμαγείρων Κρήτης, φρόντισε όλη η βραδιά να πλαισιωθεί με μοναδικές γεύσεις, με επιτόπιο μαγείρεμα, με βάση  το κρασί και αρωματικά φυτά .

Διαφήμιση
Διαφήμιση