HomeHL-WorldΓιούνκερ: Η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση στη Γερμανία

Γιούνκερ: Η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση στη Γερμανία

Επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, συγχαίροντάς την για την τέταρτη συνεχόμενη εκλογική της νίκη.

Παράλληλα σε επιστολή του προς την Καγκελάριο, ο Πρόεδρος Γιούνκερ επεσήμανε την ανάγκη να υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση στη Γερμανία η οποία να μπορεί να ανταποκριθεί στις αλλεπάλληλες διεθνείς προκλήσεις αλλά και να συμβάλει στη διαμόρφωση της κοινής Ευρωπαϊκής πορείας.

Αναφορικά με την εκλογική άνοδο του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), ο Εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως πρέπει να γίνει μια διάκριση μεταξύ αυτών που ασκούν κριτική στις πολιτικές της Ένωσης και αυτών που απλά θέλουν την καταστροφή της, συμπληρώνοντας πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η λαϊκίστικη ρητορική και να παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση πολιτικές απαντήσεις ως προς τις ανησυχίες του κόσμου.

Συνεπώς βλέπουμε πως υπάρχουν μικτές αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλαδή ικανοποίηση για την επανεκλογή της Άνγκελα Μέρκελ η οποία αποτελεί και τον μεγαλύτερο υποστηρικτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά έκκληση για καταπολέμηση της ρητορικής όπως αυτής του AfD.

Ολόκληρη η δήλωση του Μαργαρίτη Σχοινά:

«Όπως είπα ο Πρόεδρος Γιούνκερ μίλησε με την Καγκελάριο σήμερα το πρωί και της έστειλε συγχαρητήρια επιστολή για την ιστορική της νίκη. Ο Πρόεδρος επαναλαμβάνει την πεποίθηση του πως με τις παρούσες διεθνείς προκλήσεις η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση στη Γερμανία, τώρα περισσότερο από ποτέ, ικανή να διαμορφώσει το μέλλον της ηπείρου. Στην επιστολή του επίσης εξέφρασε την πεποίθηση του πως οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης πρέπει να αντικατοπτρίζουν την ανάγκη αυτή

Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης η Επιτροπή έχει πίστη στην δημοκρατία και ο Πρόεδρος μας έχει μιλήσει αρκετές φορές για την ανάγκη να αποφύγουμε τον εφησυχασμό και να διακρίνουμε μεταξύ αυτών που ασκούν κριτική στις πολιτικές μας από αυτούς που απλά θέλουν να καταστρέψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ανάγκη να παρέχουμε ικανές πολιτικές απαντήσεις ως προς τις ανησυχίες του κόσμου. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε επίσης τη λαϊκίστικη ρητορική και να εξηγήσουμε καλύτερα τους στόχους μας. Η Επιτροπή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι  αποφασισμένη να συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση